Novi Audi RS3 i zvanično

20. јул, 2021. #

 

Prošle nedelje smo bili u prilici da pre vremena vidimo fabričke fotografije novog Audija RS3, a sada je nemački brend i zvanično predstavio ovaj sportski model koji će biti dostupan u Sportback i Sedan verzijama.

Za novi RS3 su predviđeni 2,5 litarski petocilindrični turbo motor sa 400KS i 500 Nm obrtnog momenta (20 Nm više od prethodnika), 7-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom i pogon na sva četiri točka, najveća brzina je standardno 250 km/h (opciono 280 km/h), dok ubrzanje od 0 do 100 km/h iznosi 3,8 sekundi (0,3 sekunde bolje od prethodnika i 0,1 sekundu bolje od Mercedes-AMG A45 S modela).

Sem toga, za novi RS3 će biti dostupan i RS Dynamic Package sa keramičkim kočnicama i najvećom brzinom od 290 km/h.

Takođe, u paketu su i aero body kit, saćasti crni prednji gril, RS oznake, veći alu točkovi, podešavajuće sportsko oslanjanje (auto je 25 mm niži od običnog A3), Launch Control sistem, RS Torque Splitter (u RS Torque Rear modu „omogućava kontrolisani drift na zatvorenim putevima“), jače kočnice, sportski izduvni sistem, kao i doterani enterijer sa sportskim sedištima, kožnim sportskim volanom, aluminijumskim pedalama, 10.1-inčnim infotainment sistemom i 12.3-inčnom digitalnom instrument tablom.

Tu su i Alu-Optic paket sa mat srebrnim detaljima (za prednji spliter, branike, pragove, zadnji difuzor), crni krov i Carbon paket.

 

Tržišno lansiranje je najavljeno za jesen, po cenama u Nemačkoj od 60.000 evra za RS3 Sportback odnosno 62.000 evra za RS3 Sedan.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije