TCR Europe 2021, Zandvort 1, Holandija – Borkoviću podijum za treće mesto

19. јун, 2021. #

Odlično je trku u Zandvortu, u Holandiji, okončao naš najuspešniji automobilista, visoki Pančevac Dušan Duca Borković. Sa svojim „audijem“ i sa skinutim balastom od 50 kg. startovao je sa treće pozicije i posle odlične vožnje prošao je kroz cilj kao trećeplasirani, osvojivši svoj prvi ovogodišnji podijum. U generalnom plasmanu TCR Evrope se popeo na 9. mesto, sa ukupno 86 bodova, što je veoma dobar učinak….

Na sutrašnjoj trci u Zandvortu u 13.10 časova, startovaće sa 8. pozicije.

Danas je u Zandvortu ubedljivo pobedio holandski veteran Tom Koronel , sa „audijem“, ispred Britanca Džek Janga sa „hondom“… Koronel je startovao sa druge pozicije….pratio je Janga, imao u sredini trke kontakt sa klupskim rivalom Bartom, a potom je silovito nastavio, bzo pretekao Janga i superiorno trijumfovao.

Na trci nije vozio Askona, vodeći u šampionatu.

Najnovija vest : Posle trke Dušan Borković se po običaju obratio svojim navijačima i rekao :
„Nije bilo loše, iako uvek može bolje. Koronel je pokazao koliko je brz, to je njegova staza, ali, baš je bio brz, kao da je u nekoj drugoj klasi, svima je bilo čudno….nisam mogao da ga pratim. Pri kraju trke počeo je da me stiže domaći  vozač, Holandjanin Langeveld…. meni su gume bile dosta istrošene. U nedelju startujem kao osmi. Biće gužve može svašta da se desi…..“

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije