TCR Europe i TCR E.Istok – Borković i Vesnić u Francuskoj i Poljskoj, sa „audijem“

27. мај, 2021. #

Automobilisti Srbije uskoro opet izlaze na medjunarodnu scenu. U vikendu pred nama najpre će se predstaviti Dušan Borković, na francuskoj stazi Pol Rikar, u Le Kasteleu, u blizini čuvene turističke rivijere .
Borković iza sebe ima dve trke i 7. mesto u generalnom plasmanu, sa 36 bodova, u seriji TCR EVROPE, koja je prikazala  22 takmičara i vrlo jaka i poznata imena u svetu auto sporta.

Na poznatom Pol Rikaru , u mestu Le Kastele, na stazi dugačkoj skoro 6 km. u subotu u 10č. voziće se kvalifikacije. Istog dana u 16.45 je zakazana prva trka a druga u nedelju u 12.40. Sve se može pratiti „u živo“ na internet stranici TCR EUROPE.

Borković je na prvoj rundi, u Slovačkoj, na kvalifikacijama i dve trke zaradio 36 bodova. Solidno se snašao, primio nekoliko udaraca u toku trke i sa oštećenim vozilom ipak stigao na cilj. Vozio je mudro i čuvao se eventualne kazne a njegov „audi“ se pokazao kao solidni boraca medju asovima kao što su Askona, Benani, Nadj, Koronel i ostali. Staza na jugu Francuske odgovara „audiju“, medjutim, sasvim je izvesno da će u aktuelnoj konkurenciji našem asu biti izuzetno teško. Dobro je što se Borković nalazi u jednom od najboljih timova Evrope, belgijskom Komtuja timu, zajedno sa Koronelom i mladim Bartom.

Milovan Vesnić je odradio već dve runde serije TCR Istočne Evrope. Zauzima 4. mesto sa 40 bodova, u modelu „audija“ istom kao i Borković. Pokazao je  da ima dobru brzinu ( po rezultatima u Slovačkoj, bio bi na 9. mestu u seriji TCR EVROPA ), ali, dodatni balans i loši startovi, uz guranje na stazi nisu mu nimalo odgovarali, a ono što je zabrinjavajuće su njegovi rivali iz Češke, Pekarž i Makeš, koji su sa „kuprama“ pokazali bolju sreću i snalažljivost.
Vesnića u drugom vikendu juna očekuje njemu nepoznata staza u Poznanju u Poljskoj. Biće to takmičenje u veoma teškoj konkurenciji 15 vozača serije TCR Istočna Evropa, gde je ipak dosta lakše juriti ka bodovima u odnosu na seriju gde je Borković.

U svakom slučaju, našim uglednim internacionalcima želimo puno uspeha, sa dosta sreće na stazi i sa neoštećenim automobilima.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije