Borković 15. na treningu u Francuskoj, Vesniću Majska nagrada u Beogradu ( dopunjeno )

28. мај, 2021. #

Dvojica najuspešnijih srpskih automobilista, kada je reč o trkama turing automobila, Dušan Borković i Milovan Vesnić, opet su ovog vikenda u žiži interesovanja poklonika sveta brzine.

Borković je odradio dva slobodna treninga na poznatoj stazi Pol Rikar, na jugu Francuske, u Le Kasteleu, na stazi gde je minulih godina zabeležio tri pobede. Startovao je u „audiju“ belgijskog Komtuju tima i kao član NIS rejsing tima i zabeležio loše vreme u oba izlaska na stazu.
Njegov „audi“ je imao balast od 50 kg. i to je sigurno uticalo na plasman. Prilikom prvog slobodnog i prepodnevnog treninga Borković je zabeležio 16. vreme sa rezultatom 2.16.502 minuta u jednom krugu. Na drugom treningu u popodnevnim satima naš šampion se znatno ubrzao, ali, to nije bilo dovoljno brzo pa je zauzeo 15. mesto, sa rezultatom 2.14.985 minuta.

Najbolje vreme je ostvario Argentinac Djirolami, sa „hondom“ – 2.13.356 minuta

Borković naravno nije bio zadovoljan rezultatima na Pol Rikaru, ali, srce mu je lupalo od velike sreće pošto je i na svom FB profilu objavio da će se porodica Borković uskoro uvećati za novog člana….Hvala Bogu i neka su svi zdravi i srećni…..to je istinska šampionska vest za DUCU, ANDRIJANU, a i malu SOFIJU.

U subotu, u 10.10 časova ga očekuju kvalifikacije a posle podne u 16.40 prva trka koju će prenositi RTS 2, kao i internet portal TCR.

Višestruki šampion Srbije i trofejni internacionalac, Milovan Vesnić, primio je u Beogradu vredno priznanje, MAJSKU NAGRADU, Sportskog saveza Srbije za 2020. godinu.

Podsetimo, Milovan Mikica Vesnić je 12 puta bio šampion Srbije u auto sportu, 5 puta je bio šampion serije FIA CEZ, na kružnim turing stazama a 2019. šampion serije TCR Istočna Evropa.

Poslednja vest : Borković je na kvalifikacijama bio na pretposlednjem mestu, od 21. vozača. Balans od 50 kg. je učinio svoje.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije