WRC 2021 – Arctic Rally Finland – Oliver Solberg u elitnoj klasi, sa „Hyundai WRC“

8. фебруар, 2021. #

Krajem ovog februara se nastavlja Reli šampionat sveta, a posle otkazivanja tekmičenja u Švedskoj odlučeno je da će se voziti na Arktik reliju u Finskoj.

Mnogi se već pripremaju za snežne brzinske ispite a navijače je obradovala vest da će za volanom najjačeg „hjundaia i20 Coupe WRC“ debitovati 19. godišnji Švedjanin Oliver Solberg, sin nekadašnjeg reli šampiona sveta, Norvežanina Petera Solberga i reli takmičarke, Oliverove majke Švedjanke Pernile Walfridsson.

 Andrea Adamo, direktor tima Hyundai Motorsport, rekao je tim povodom:

„Vrlo smo radosni što Oliveru pružamo priliku da vozi i20 Coupé WRC, na Rally Arctic Finland. Želimo videti njegov nivo performansi. On neće imati nikakav pritisak  za debitantsku trku za volanom ovog automobila. Mora uživati ​​u reliju i steći što više iskustva. Oliveru će to biti prvi put  da bude za upravljačem automobila najvišeg nivoa, ali ovo će biti puno više od testa. Moraće da se upozna sa velikim brzinama koje automobil poseduje čak i to u uslovima Finske. Nadamo se da ćemo ga videti na kraju relija, na završnom ispitu Power Stage, sretnog i sposobnog uživati ​​u takmičenju. To je glavni cilj.“

Naravno, najsrećniji je mladi Oliver Solberg. Njegova karijera počela je sjajno. Iza njega je čak 8 WRC skupova. Minule godine je bio najbolji junior a u Reli šampionatu Evrope, gde se takodje predstavio, ima dve pobede i tri podijuma. Na nedavno završenom reliju Monte Karlo je bio veoma dobar, ali, sa „Hjundaiem R5“ imao je incident-izletanje sa staze na poslednjem brzincu.

 „Prvo što želim reći je hvala Hyundai Motorsportu što mi je pružio priliku da steknem iskustvo i verujući u mene ustupajući mi  „Hyundai  i20 Coupé WRC Plus“. Zaista mi je san debitovati za upravljačem World Rally Car-a sa vladajućim svetskim vozačima. Vozio sam puno po snegu, ali siguran sam da će mi automobil biti potpuno nov. Svaki test želim završiti učeći  više o automobilu nego kad sam u njega ušao“……….rekao je Oliver Solberg.
Oliveru Solbergu će u Finskoj  asistirati njegov stari suvozač  Aaron Johnston a to će biti i prilika da uporedi svoju vožnja sa mnogo iskusnijim, Tanakom, Nojvilom i Brinom. Ipak, od mladog asa ne bi trebalo očekivati previše, pogotovo ak0 Oliver shvati i posluša poruku svog šefa, Andrea Adama, da mora da uči i da uživa.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije