Goodyear investirao za razvoj autonomnih kamiona Tusimple

11. фебруар, 2021. #

 

Beograd, 11. februar 2021 – Goodyear se poslednjih godina još više usmerava na pronalaženje tehnoloških rešenja koja će odgovoriti na brojne izazove mobilnosti u budućnosti. U tu svrhu je, između ostalog, prošle godine najavljeno sklapanje strateškog partnerstva sa kompanijom TuSimple, koja se ponosi prvom mrežom autonomnih teretnih vozila na svetu, pod nazivom Autonomous Freight Network (AFN). Ove godine, Goodyear odlučio je da svoje partnerstvo sa kompanijom TuSimple osnaži, dodavši ih u investicioni portfolio svog fonda rizičnog kapitala Goodyear Ventures.

Jedinice kompanije TuSimple za upravljanje samovozećim kamionima nalaze se u SAD, Kini, Japanu i u Evropi. Ključne elemente ekosistema kompanije predstavljaju digitalne mape, samovozeći kamioni, strateški raspoređeni terminali i sistem za upravljanje autonomnom flotom vozila. Cilj kompanije je razvijanje tržišnog rešenja za autonomnu vožnju četvrtog stepena, koja će većom bezbednošću, nižim troškovima i smanjenjem emisija transformisati logističku industriju.

Obe kompanije dele zajedničku viziju održive transportne industrije, stoga će Goodyear u sklopu partnerstva, pored nabavke pneumatika i rešenja za upravljanje istih, sprovoditi i brojna istraživanja. Svrha ovih istraživanja biće obezbeđivanje preciznijeg predviđanja održavanja, bolje razumevanje izdržljivosti pneumatika, kao i smanjenje ugljeničkog otiska voznih parkova.

Video-prezentaciju autonomne tehnologije kompanije TuSimple možete da pogledate na linku

Informacije o preduzeću Goodyear Dunlop Sava Tires

 

Goodyear Dunlop Sava Tires d.o.o. je jedan od vodećih proizvođača pneumatika u jugoistočnoj Evropi koji je još od 1998. godine deo međunarodne korporacije Goodyear.  Kompanija Goodyear Dunlop Sava Tires ima oko 1.600 zaposlenih.

 

Goodyear Dunlop Sava Tires proizvodi, odnosno prodaje, pneumatike za putnička, poluteretna i teretna vozila, pneumatike za industrijske i građevinske mašine i pneumatike za motocikle. Prodajni program čine pneumatici pet robnih marki: Goodyear, Dunlop, Sava, Fulda i Debica.  Ovi pneumatici pružaju sigurnost i udobnost vozačima na putevima u celom svetu s obzirom da oko 80 procenata pneumatika prodajemo u evropskim i drugim zemljama putem prodajne mreže koncerna Goodyear. Za više informacija o našim pneumaticima posetite internet strane www.goodyear.eu, www.dunlop.eu, www.fulda.eu, www.sava-tires.com ili www.goodyear-slovenija.si.

 

 

Informacije o korporaciji Goodyear

 

Goodyear je jedan od najvećih proizvođača pneumatika na svetu. Zapošljava oko  62 hiljade ljudi, a proizvodnju ima u 46 pogona koji se nalaze u  21 državi u svetu. U svoja dva Centra za inovacije, Akron u Ohaju i Colmar-Berg u Luksemburgu, Goodyear nastoji da razvija najnaprednije proizvode i usluge koji u svojoj branši postavljaju standarde u tehnologiji i performansama. Za više informacija o korporaciji Goodyear i njenim proizvodima posetite internet stranu www.goodyear.com/corporate.

 

Za dodatne slike posetite centralnu mrežnu redakciju na: http://news.goodyear.eu.

 

Za više informacija o poslovanju Goodyear Ventures posetite www.goodyearventures.com.

 

O kompaniji TuSimple

TuSimple je globalna kompanija koja razvija tehnologiju autonomne vožnje. Sedište kompanije je u San Dijegu, u Kaliforniji, a jedinice kompanije nalaze se u SAD, Kini, Japanu i Evropi. Svetsku industriju drumskog teretnog saobraćaja, vrednu 4 milijarde američkih dolara namerava da transformiše svojom zaštićenom vodećom tehnologijom autonomnih vozila, pomoću koje kamioni mogu da vide 1000 metara ispred sebe, rade gotovo neprekidno i troše 10% manje goriva od klasičnih drumskih kamiona.

Za više informacija o kompaniji TuSimple posetite www.tusimple.com.

 

 

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije