WRC 2021. – Rally Monte Carlo – Potpuna dominacija tima „Tojota“

23. јануар, 2021. #

Nema snega na brzincima na jugu Francuske, ali ima previše šljunka i vrlo klizavih delova. Ipak, sve to nije smetalo Sebastienu Ožieu da na krivinama svog zavičaja, u blizini mesta Gap, zasedne na čelo generalnog plasmana, posle 11. brzinskog ispita ( ispit broj 8 je još ranije otkazan ). Vozači „Tojote“ zauizimaju sva mesta na podijumu…Ožie, Evans i Rovanpera će po svemu sudeći u takvom rasporedu stići i do cilja 89. Relija Monte Karlo, koji se u nedelju posle podneva završava ….a veoma zadovoljan je novi diretktor tima, Jari Mati Latvala.

Sa cilja poslednjeg subotnjeg ispita stiže i vest da će se razmotriti ponašanje Sebastiena Ožiea koji je na ispitu broj 10 vozio sa potpuno otkopčanom kacigom. Govori se o novčanoj kazni ali se ne zna da li će biti i vremenske sankcije. Pitaju se mnogi….kako je neko mogao to i da vidi…

Ako Sebastien Ožie pobedi na ovom reliju upisaće se u istoriju kao najbolji i kao OSMOSTRUKI pobednik Monta……a po svemu sudeći to će tako i biti.

Šef  „Hjundaia“, Italijan Andrea Adamo očekuje u nedelju sneg a ovo je veoma iskreno rekao :

„Ovo je Monte-Karlo. Na sve se mora gledati kao na priliku za boljitak. Ali kada se nadate da ćete u drugačijim uslovima to učiniti bolje, to znači da do sada niste dobro radili. Sve na skupovima mora se raditi dobro, a ne morate se nadati snegu da biste se nadali da ćete nadoknaditi vreme ili položaje. Jer to znači biti u položaju u kojem biste trebali biti. Ne moramo tražiti izgovore ili prilike. Moramo dobro proći od prve posebne faze bez obzira na uslove koje nađemo u trci “

Vozači „hjundaia“ su nezadovoljni, posebno Ot Tanak koji je imao čak tri gumi defekta i na dva ispita vozio bez brisača……dok se Nojvil izgleda muči sa novim suvozačem.

U nedelju nas očekuje kraj 89. Relija Monte Karlo sa 4 brzinska ispita…

Plasman posle 11. brzinskog ispita :

1. Ogier / Ingrassia – „Toyota Yaris WRC“
2. Evans / Martin – “ Toyota Yaris WRC“………………. + 13.0 sek
3. Rovanpera / Halttunen  – „Toyota Yaris WRC „………. + 56.8
4. Neuville / Wydaeghe –  „Hyundai i20 Coupé WRC“ … + 1.03.8 min.
5. Sordo / Del Barrio  – „Hyundai i20 Coupé WRC“ ……. + 2.11.3
6. Katsuta / Barritt –  „Toyota Yaris WRC“ …………. ……….. + 4.43.1

7. Mikkelsen / Floene ( WRC 2 ) –  „Škoda Fabia R5 Evo“  …+ 5.22.7
8. Greensmith / Endmondson –  „Ford Fiesta WRC“……—- + 6.14.6
9. Fourmaux / Jamoul  ( WRC 2 ) –  „Ford Fiesta R5 MKII“….+ 7.36.5
10. Camilli / Buresi ( WRC 2 ) –  „Citroen C3 R5“ ……………… + 7.54.1

Galerija slika

Članci iz iste kategorije