KAMAZ – Sa pneumaticima Goodyear do rekordne 18. pobede, na Dakar reliju

20. јануар, 2021. #

 

 

Prošlog petka se u Saudijskoj Arabiji završila najzahtevnija reli-trka na svetu. U kategoriji „kamioni“, ponovo je slavila ekipa KAMAZ-master, koja je ovom trkom, zabeležila svoju osamnaestu uzastopnu pobedu na Dakaru. Ovogodišnji uspeh je još veći, jer su uspeli da istovremeno zauzmu sva tri pobednička postolja, oborivši više od jednog rekorda sa Goodyear – ovim standardnim pneumaticima OFFROAD ORD.

Beograd, 20. januar 2021. – Reli u Dakaru mnogi smatraju najzahtevnijim relijem na svetu, a ovogodišnja trka je to mišljenje i opravdala. Nakon dvanaestodnevnog testa, gde se računa svaka sekunda, ekipa KAMAZ-master je ponovo slavila, ovog puta zauzevši prva tri mesta. Izvanredno dostignuće demonstrira izuzetno stručno znanje i iskustvo ekipe, kao i tehničku sofisticiranost kamiona i izdržljivost Goodyear-ovih pneumatika OFFROAD ORD.

„Pored tehnološki usavršenih kamiona, postoji još jedan značajan doprinos uspehu, a odnosi se na robusne pneumatike. Ukoliko želiš da budeš ispred konkurencije, brzina je od suštinskog značaja, a kontinuirani rad još važniji. Naše ekipe računaju da će im izuzetna izdržljivost i odlično prianjanje Goodyear-ovih pneumatika pomoći da pobedonosno prevezu svaku sledeću ciljnu liniju, bez obzira na broj neočekivanih okolnosti i veličini izazova“ – rekao je Vladimir Čagin, šef ekipe KAMAZ-master.

Goodyear-ovi standardni pneumatici OFFROAD ORD, su na ovogodišnjoj novoj trasi postavljeni na ultimativni test. Njihova izuzetna izdržljivost, čvrstina ureza i poboljšano prianjanje, odigrali su ključnu ulogu u obezbeđivanju besprekornog rada ekipe. Goodyear je inače poznat i po tome što svoje standardne drumske pneumatike testira u veoma ekstremnim uslovima upotrebe. Ključni kriterijum je upravo izdržljivost karkasa, pošto ona neposredno utiče na vreme kontinuiranog rada i kilometarskog potencijala i time produžava životni vek pneumatika, čime Goodyear uspešno ostvaruje svoje ciljeve za trajni razvoj u transportnoj industriji.

PR.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije