WRC 2021 – Hjundai jači sa Oliverom Solbergom

18. децембар, 2020. #

Sjajni korejski reli tim HJUNDAI, ostvario je dogovor sa ekstra talentovanim 19. godišnjim Švedjaninom Oliverom Solbergom, zvaničnim reli vice prvakom Evrope. Mladi reli as , sin nekadašnjeg svetskog reli šampiona i dvostrukog svetskog reli-kros prvaka Petera Solberga, član jedne briljantne reli familije, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Hjundaiem.

 – “ To je fantastično. Sve dugujem mnogim ljudima, porodici i svima u timu oko sebe, a ne mogu da zaboravim šefa Hjundai motorsporta Andreau Adama i menadžera tima Alena Penasea. Danas možemo da proslavimo dogovor, a od sutra da počnemo da naporno radimo, da steknemo nešto još više“…..rekao je Oliver Solberg.

– Andrea Adamo je tim povodom izjavio : „Oduševljen sam što se Oliver našao u našoj porodici Hjundai. Oliver ima dobro poznato prezime a svoj kvalitet je već dokazao pobedom u Estoniji, u WRC 3. Uveren sam da će pokazati svoj potencijal u našem R5 a naravno i u „Hjundaiu i20 N reli 2″, koji će na stazi biti u sredini sezone“

 

Oliver Solberg će u predstojećoj sezoni 2021. voziti „hjundai i20 R5“ u kategoriji WRC 2 a sredinom šampionata preseliće se za volan najnovijeg „hjundaia i20 N reli 2“. Sa Oliverom Solbergom u istoj klasi će biti i već standardni 24. godišnji Norvežanin Ole Kristian Vejbi, dok će za Hjundai, u klasi WRC 3, takodje voziti 26. godišnji Finac Jari Hutunen, zvanični šampion  sveta kategorije WRC 3.

Za najjaču garnituru odredjeni su Ot Tanak, Tijeri Nojvil…i verovatno Dani Sordo, uz izvesno asistiranje Sebastiena Loeba.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije