Poznati automobilski as Pavle Komnenović na čelu svog novog servisa

3. новембар, 2020. #

Kada se pomene ime Pavla Komnenovića onda je skoro svima jasno da je reč o čoveku koji je sav svoj radni vek, sav svoj život posvetio automobilima  i automobilskim trkama. Popularni Paja, višestruki šampion sveta brzine uskoro će obeležiti svoj 70. rodjendan a želja za životom i za novim postignućima još tinja u tom zaista jedinstvenom i veoma cenjenom majstoru volana.
Znam ga  punih 50 godina, od onih zlatnih dana jugoslovenskog auto sporta i baš me je obradovao kada mi je nedavno saopštio da otvara novi Opel servis, pod nazivom Komnenović Autotehnik. Pajina nova kancelarija sada se nalazi nadomak sportskog stadiona Obilić, u Beogradu, na adresi Radmile Milanović – Šnajder, broj 10 a pošto je  u minule tri decenije apsolvirao ama baš sve što je vezano za tu sjajnu i svetsku marku, logično je što je nastavio istim putem..
Svi vlasnici vozila marke Opel treba da znaju da je Pavle Komnenović jedan od najvećih znalaca brenda Opel. Iskustvo sa trka i rad na pripremi sportskih automobila Paja je kombinovao na najbolji način. Na mnogim domaćim i medjunarodnim reli takmičenjima, brdskim i kružnim trkama pojavljivao se u mašinama sa karakterističnim znakom Opela. Potpuno je posvećen saznanjima o tom nemačkom legendarnom vozilu a i danas ozbiljno prati sve novotarije vezane za pomenuto ime i tu marku.

Pavle Paja Komnenović je zaista zlatno ime jugoslovenskog i srpskog auto sporta. Mislim da je 11 ili 12 puta bio šampion države i da je u svojoj blistavoj karijeri zabeležio 70 pobeda. Na najpoznatijoj auto stazi Balkana, na čuvenom beogradskom Ušću čak 16 puta je trijumfovao pravi kralj tog trkališta – ime mu je Pavle Komnenović. U mojim knjigama o auto sportu, pisao sam opširno o svom prijatelju i drugu Pavlu Komnenoviću. Bio je  za upravljačima najpoznatijih automobila, jednostavno rečeno, od „fiće“, pa preko „zastave 101“, „formule fau“, „abarta“, „juga“, „opela“, „alfe“, „bmw-a“, „poršea“, do „fararija“. U proteklih 50 godina bili smo hiljadu puta zajedno, da li na nekom reliju kao takmičari, da li na nekom dogadjaju, on kao istinski as a ja kao novinar, ili možda na nekom neobaveznom sastanku u priči o formuli jedan, poznatim facama relija ili pak kružnih trka. Sa Pajom vam nikada ne može biti dosadno a  njegova sjajna memorija i skoro fotografsko pamćenje često su nas vraćali u već zaboravljene dane.

U svojoj novinarskoj karijeri imao sam priliku da upoznam doista sve značajne majstore volana širom Balkana, duž cele nekadašnje Jugoslavije. Jedan od onih o kojima se uvek dobro pričalo i koji je svuda uvažavan bio je i ostao vlasnik i šef novog servisa KOMNENOVIĆ AUTOTEHNIK – moj drug Pavle Komnenović.

Autotehnik Komnenović – broj telefona 063. 200.430

Djordje Djenić – „Moj svet brzine“

Članci iz iste kategorije