Nascar u Hrvatskoj, Grobnik 2020 – Bez publike ali sa tv prenosom

13. новембар, 2020. #

Prvi put u istoriji auto sporta popularni Nascar stiže na Balkan, tačnije na poznatu stazu Grobnik, u Hrvatskoj, nadomak Rijeke.
Sportski radnici Hrvatske već dugo planiraju dovodjenje mega serije Nascar, a to je trebalo da se dogodi sledeće 2021. godine. Ipak, zbog novog širenja Kovida trka u Češkoj je otkazana pa je šansu dobio Grobnik.

Staza pored Rijeke je delom preuredjena, brinulo se o bezbednosti, postavljeni su novi metalni odbojnici, popravljen prostor pored staze gde može doći do izletanja automobila, i još puno toga, a sve po propisima FIA i NASCAR pravila. Posebne odredbe važe već nekoliko meseci  zarad  borbe sa novonastalom zdravstvenom situacijom. Publike neće biti pored staze, svi i na otvorenom prostoru moraju imati maske i svi moraju biti testitrani na Kovid , s tim da se testovi mogu obaviti i na samom automotodromu. Ljubitelji auto sporta će sve najvažnije moći da prate putem televizijskog prenosa kanala TV Kreator, i putem interneta….

U petak su zakazani treninzi, u subotu kvalifikacije i prva trka, a u nedelju druga trka. Biće to 5. i 6. ovogodišnje takmičenje evropskog Naskara, posle italijanske Valelunge i belgijskog Zoldera.

Kao što je već objavljeno na Grobniku će debitovati najuspešniji sportski vozač Hrvatske, 57. godišnji Dubrovčanin Niko Pulić, koji je tim povodom rekao :

Galerija slika

Članci iz iste kategorije