Nascar GP na Grobniku – Spektakl ili dosada

16. новембар, 2020. #
Minulog vikenda je na poznatu hrvatsku stazu Grobnik, kod Rijeke, stigao evropski Naskar. Pompezno je najavljen u medijima a i s razlogom jer je to bio debi popularne serije jakih automobila, u Hrvatskoj. Naskar u Americi privlači zaista veliki broj publike a ovalne trkačke staze okupljaju mnoštvo navijača……Ove godine se Naskar vozio i na Valelungi i na Zolderu, jednima se dopao a drugi su ga ocenili kao dosadnu reviju sportskih vozila….
Evo kako je „Slobodna Dalmacija“  pisala o nedeljnoj trci….

„Na Grobniku je završena automobilistička utrka NASCAR GP. U kategoriji profesionalnih vozača pobijedio je Izraelac Alon Day. Od 20 vozača, četvorica nisu završila utrku. Među njima i naš Niko Pulić, piše hrt.hr.

Brzinom i do 240 kilometara na sat, grobničkom pistom vozilo se 17 krugova. Naš predstavnik Niko Pulić imao je nezgodu u desetom krugu, a prvi je na cilj stigao Izraelac.

– Staza je vrlo dobra. Sretan sam što sam pobijedio u utrci, koja se ovdje održava prvi put u povijesti. Ekipa je odlična, vožnja je protekla savršeno. Veselim se idućoj utrci, izjavio je pobjednik Alon Day.

Hrvatska pregovara s NASCAR-om Europe da se utrka na Grobniku održi i iduće godine.“

Bilo kako bilo, Naskar je izazvao pažnju. Automobilski sport u Hrvatskoj ide reklo bi se dobrim putem. Imaju sjajnu  medjunarodnu brdsku trku na Buzetu, imaju odličnu trkačku stazu za automobile i motocikle i dobili su mogućnost za organizaciju jedne priredbe u mega popularnom šampionatu sveta u reliju – fantastičnom WRC-u 2021. Sportski radnici Hrvatske očito rade naporno i imaju viziju. Verovatno je ima i jedan od najuspešnijih hrvatskih asova, 57. godišnji Dubrovčanin Niko Pulić, koji je eto vozio i Naskar na Grobniku. U subotu je bio 14. a u nedelju nije završio takmičenje. Ipak, ostaće zapisano da je prvi sa ovih prostora bio za Naskar volanom…..i to je uspeh!

Galerija slika

Članci iz iste kategorije