53. Serbia Rally – Dušan Borković totalni favorit

2. октобар, 2020. #

Večeras je u centru turističke Vrnjačke Banje, pred velikim brojem publike, obavljen ceremonijalni start našeg najvećeg automobilskog relija  – 53.  Srbija relija, a u organizaciji Auto moto saveza Srbije i sponzora…
Pored domaćih vozača prijavljeno je najviše posada iz Bugarske ( 14 ), zatim dve iz Rumunije i jedna iz Turske….ukupno preko 40. Reli se boduje za Evropski trofej, šampionat Srbije i Bugarske.
U subotu i nedelju vodiće se borba na 12 brzinskih ispita, ukupne dužine 150 km. a favorit bez premca je naš najuspešniji šampion auto sporta, sjajni internacionalac, 36. godišnji Pančevac Dušan Borković sa suvozačem Igorom Markovićem, u „škodi fabiji  rally 2“.

U automobilima iste specifikacije i marke ( „škoda fabija rally 2 “ ) , naći će se  Rumuni Dan i Andrei Girtofan i Bugarin Angelov, veterani auto sporta. Bez obzira  što je reč o vozilima iste kategorije i snage biće to po svemu sudeći borba ipak nižerazrednih vozača sa asom kao što je naš Dušan Borković. Podsetimo da je Borković na prošlogodišnjem reliju pobedio sa neobično velikom prednošću kada je reč o reliju, i time je dokazao svoju superiornost. Madjara Puškadija je ostavio iza sebe za ogromnih 5 minuta i 2 sekunde, a Bugarina Angelova za 5 minuta i 6 sekundi.
Ovogodišnji gost iz Rumunije, 52. godišnji Dan Girtofan je podsetimo pobedio na Srbija reliju 2018. godine, ali ovoga puta ne može očekivati ništa dobro od duela sa Borkoviće. Ostaje mu borba za drugo mesto na podijumu….

Primećuje se da na 53. Srbija reliju nema naših  asova ( Rabrenovića, Dučića, Vićentića ), a raduje prijava mladog beogradskog vozača i šampiona, 25. godišnjeg Nikole Miljkovića, u „pežou 208 R2“, uz očekivanje njegove dobre vožnje u borbi sa rivalima iz klase. ( u prilogu je i satnica brzinskih ispita ).

Galerija slika

Članci iz iste kategorije