WRC 2020, Rally Turkey Marmaris – Tanak polomio upravljač, Ožie profitirao

19. септембар, 2020. #

Rano ujtru zagrmeli su iznad Egejskog mora najsnažniji reli motori sveta i počela su dva subotnja kruga od po tri brzinska ispita ( 32 km…9 km…..13 km ). Dok se u obližnjim hotelima na obali služio doručak turistima ( skoro samo onima iz Rusije i Srbije ) majstori relija su nastavili vrlo tešku borbu za što bolje plasmane.

Najbolje se snašao Francuz Sebastijen Ožie sa „tojotom“ a sa malim zakašnjenjem  je vreme ostvario Belgijanac Tijeri Nojvil sa „hjundaiem“ ( + 1,8 sek. ). Treći je bio sa „tojotom“ odlični Britanac Elfin Evans ( + 8,8 sek. ), dok je četvrto vreme posle totalno oštećene gume pripalo legendarnom Loebu u „hjundaiu“ ( + 18 sek ). Veliki maler je doživeo zvanični svetski prvak, Estonac Ot Tanak, sa „hjundaiem“, za kojeg je današnja vožnja po svemu sudeći okončana zbog polomljenog sistema za upravljanje, a skoro je sigurno da je došlo do nekog prejakog udarca u kamen.

Ispit broj 4 je opet dobio Ožie ispred Nojvila i Evansa. Rovanpera se ubrzao i završio na četvrtom mestu, dok je peti bio Loeb. Ožie je i dalje vodeći u generalnom sa samo 3 sekunde prednosti nad Belgijancem Nojvilom. Organizator je zarad prašine koju na brzincima ostavljaju vozači i tako usporavaju one iza sebe, vreme razmaka starta izmedju takmičara, sa 3 povećao na 4 minuta.

Usledio je i poslednji ispit prvog kruga od 13.15 km.

Bio je odličan za upornog Tijeri Nojvila koji je za 1,4 sekunde nadmašio vodećeg u generalnom, Ožiea. Treće mesto na tom brzinskom ispitu je pripalo Evansu a četvrto Loebu.
U generalnom je prvi Ožie, 2. Nojvil ( + 1,6 sek. ) 3. Evans ( + 12.3 ) 4. Loeb ( + 21.7 ) 5. Rovanpera ( + 25.4 )

Posle skoro 3 sata odmora i mnogih mehaničarskih doterivanja Turski reli se nastavlja u 13.45, ponavljanjem brzinaca iz prvog kruga.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije