TCR Italija 2020, Valelunga – Velika pobeda izvanrednog Makedonca, Igora Stefanovskog

20. септембар, 2020. #

Igora Stefanovskog, „Idjea“, Evropa je upoznala još 2014. godine kada je svojim „micubiši lanserom“ jurio brzinom vetra na najpoznatijim brdskim stazama Starog kontinenta. Osvojio je te godine sjajni as najviše bodova i postao šampion Evrope, a da se ne bi pomislilo da je to bila puka slučajnost, Igor Stefanovski, uporni „jarac“ u horoskopu, taj briljantan rezultat je ponovio i naredne 2015. godine, i postao dvostruki šampion brdskih staza Evrope.

Na red su došle kružne medjunarodne trke i staze, i naravno novi podvizi zaista hrabrog vozača koji je ubrzo stekao veliki broj navijača baš zbog svog borbenog sportskog karaktera. Fajterski stil Stefanovskog doneo je brzom Makedoncu dosta uspeha, ali, i dosta protivnika kojima se baš nije dopalo što neki dasa iz Skoplja vozi kao lud…

TCR Italija je serija koju je „Idje“  odabrao za nova dokazivanja. Ovog vikenda je vozio na dobro poznatoj stazi Valelunga, pisti na kojoj su se svojevremeno predstavili i veterani srpskog auto sporta. Na kvalifikacijama je Stefanovski bio vrlo dobar i osvojio 8. vreme, pa je zarad obrnutog starta prve osmorice u drugoj trci, danas startovao kao prvi – sa „pol pozicije“. Jurnuo je od samog starta kao i nedavno naš Dušan Borković, a vozio je takodje sjajno pripremljenog „hjundaia i30 N TCR“. Sve do kraja trke je bio na čelu a u cilj je uleteo sa velikih 9 sekundi prednosti.

Igoru Stefanovskom, 37. godišnjem majstoru auto sporta, čestitamo na prvoj i velikoj pobedi u seriji TCR Italija, i verujemo da će novih trijumfa još biti.

U seriji TCR Italija slede duple trke u Monci ( 8.11. ) i Imoli ( 22.11. )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije