Restoran „Priča“, Novi Banovci – Prijatan kutak za uživanje

18. септембар, 2020. #

Beograd danas ima  baš puno restorana, kafanica….. kafića …pa i zanimljih kioska gde se može probati raznolika gastronomska ponuda glavnog grada Srbije. Sasvim je sigurno da u dobrom starom „Begešu“ svako može pronaći nešto za sebe, po sopstvenom ukusu i po ličnim gastronomskim afinitetima. Mladi preferiraju brzu hranu, dobru pljeskavicu ili ćevape, mnogi su već pokazali naklonost prema „Mek asortimanu“, a ima i puno ljubitelja ribe i naših prelepih reka, Dunava i Save.

U Novim Banovcima nadomak Beograda , u najstarijoj kući, iz davne 1730.  ,  već dugo se uspešno predstavlja restoran pod naslovom „Priča“. Reč je o porodičnom poslu, o ugostiteljskom objektu koji se polako ali sigurno probijao u velikoj armiji konkurenata sa željom da se „Priča“ proširi, da postane poznata, pa što da ne, da bude i ugledna.

Poznavaoci posla u restoranima vrlo dobro znaju da je priča o ugostiteljstvu vrlo komplikovana i nimalo laka. Zna da bude neobično privlačna pa čak i da omadjija, medjutim , često ume da pokaže i svu težinu, odgovornost i neophodnost velikog odricanja, prosto rečeno potpunu posvećenost svemu vezanom za održavanje jednog ozbiljnog restorana, kafanice ..pa čak i mini objekta.

Mi smo danas prvi put čuli priču o „Priči“u  Novim Banovcima ( Svetosavska 89, tel. 022 342 639 )  ), iako smo baš često prolazili pokraj pomenute kuće nadomak puta, jezdeći prema Belegišu, Surduku, Slankamenu i Krčedinu. Imali smo priliku da upoznamo mladog gazdu Petra Savića i njegovog oca Slavka, videli smo kako delaju konobari u toj kući i naravno upoznali smo način pripremanja hrane u „Priči“. Odabrali smo riblju čorbu ( ocena više nego dobra ) i rečnu ribu, a naši utisci su veoma, veoma pozitivni, pa iskreno preporučujemo taj restoran i sve što nudi. Ambijent je prijatan i za one najizbirljivije, oplemenjen starim stvarima, lepim slikama, ukusno odabranom nameštaju. Prostora ima i unutra i u bašti i sigurni smo da vas ponuda tog novobanovačkog kulinarskog mesta neće razočarati.

„Priču“ smo upoznali kao gosti dobro poznatih profesionalaca iz Zemuna, gospodje Branke Vuletić i njenog jedinstvenog supruga, nadaleko čuvenog ugostiteljskog asa i pravog šampiona, Dragana Vuletića – „Kreze“, vlasnika hotela „Zlatnik“.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije