TCR Istočna Evropa 2020 – Milovan Mikica Vesnić stigao na Grobnik

22. јул, 2020. #

Predstojećeg vikenda na poznatom autodromu u Hrvatskoj, kod Rijeke, na pisti Grobnik, održaće se prva trka ovogodišnje medjunarodne serije TCR Istočna Evropa. Biće to za sve naše ljubitelje automobilskog sporta veoma zanimljiva sportska priredba, prvenstveno zbog činjenice da će se na stazi u istoj kategoriji naći i dvojica najuglednijih majstora volana, 44. godišnji višestruki prvak države Užičanin Milovan Mikica Vesnić, zvanični šampion pomenutog prvenstva iz minule godine i 35. godišnji Pančevac, Dušan Duca Borković, naš najuspešniji medjunarodni takmičar i višestruki nacionalni prvak.

Vesnić će biti za volanom starijeg modela „seata kupre“ koja je pretrpela odgovarajuću doradu, dok će se Borković takmičiti u jednom dobro pripremljenom „hjundaiu i 30“, automobilu koji stiže iz tima „M1RA“ poznatog Madjara Norberta Mihelisa.

Biće to duel dvojice naših najboljih vozača koji iza sebe imaju mnoštvo trka, pobeda i osvojenih pehara. Čini se da je Borković ipak u prednosti jer raspolaže jačim budžetom a „hjundai“ je bar za malo moderniji od stare „kupre“. U svakom slučaju već posle treninga u petak i subotnjih kvalifikacija znaćemo nešto više i onda nam preostaje da s uživanjem propratimo dve nedeljne trke koje bi trebalo da u direktnom prenosu preuzima Drugi program RTS-a.

Milovan Mikica Vesnić nam se javio sa polovine puta, iz Banja Luke, a na svom FB profilu je objavio i ovo :

Posle dosta muka, papirologije, testova na COVID … Vesnić racing je stigao do Rijeke. Za vikend prva trka TCR East Europe, serije za sezonu 2020. Konacno … Grobnik“.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije