TCR Istočna Evropa 2020. Grobnik – Srbima dva puta dupla pobeda i himna u Hrvatskoj

26. јул, 2020. #

Dušan Duca Borković i Milovan Mikica Vesnić zauzeli su i u prvoj i u drugoj trci prva dva mesta , na automotodromu Grobnik, kružnim trkama TCR serije Istočna Evropa, nažalost u skoro nezanimljivim nadmetanjima, gde je naš najuspešniji internacionalac, Dušan Borković, potpuno dominirao od starta, sa pol pozicije, pa sve do prolaska kroz cilj…U drugoj trci je bio još ubedljiviji pa je ostvario razliku od skoro 12 sekundi !!!

Borković je vozio očito savršeno pripremljenog i podešenog „hjundaia i30“, poznatog i vrlo iskusnog madjarskog tima M1RA, Norberta Mihelisa. Startovao je oba puta najbolje od svih i ubrzo stekao značajnu prednost od par sekundi koju je tokom trka samo održavao i povećavao. Bila je to Borkovićeva  prva dupla pobeda u debitantskim trkama serije TCR Istočna Evropa, potpuno superiorna pa čak i pored izlaska sigurnosnog vozila u prvoj trci… Odlično je oba puta startovao i Mikica Vesnić u svojoj „seat kupri“ pa je već na samom startu sa treće pozicije dospeo na drugo mesto. Videlo se da je pokušao da se približi Borkoviću ali je ubrzo i sam shvatio da je to potpuno nerealno i onda je rutinski čuvao srebrnu poziciju.

Kroz cilj je dva puta ušao kao drugi dok je treće mesto u obe trke zauzeo Slovak Matej Konopka. Nemanja Milovanović je bio na začelju, startovao je kao 11. bez ikakvih iluzija da se može nadmetati sa raspoloženim asovima iz svoje Srbije. Zarad nekoliko odustajanja drugih vozača napredovao je za par mesta…bio je deveti u prvoj trci dok je u drugoj izleteo sa staze i na kraju bio 11.. Makedonac Stefanovski se plasirao na 6. mesto u prvoj i posle velike borbe 5. u drugoj trci.

Posle današnjih trka serije TCR Istočna Evropa, više je nego jasno da će se Dušan Borković praktično prošetati kroz ovaj šampionat koji pred sobom još ima takmičenja u Slovačkoj, Češkoj i Madjarskoj. Vidi se da Borkoviću  nedostaje mnogo jača konkurencija kakvu je svojevremeno imao u seriji TCR. TCR šampionat Istočne Evrope je ipak nižeg ranga.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije