TCR Istočna Evropa 2020 – Dušan Borković u madjarskom timu M1RA, Norberta Mihelisa

7. јул, 2020. #

Ono što su mnogi ljubitelji auto sporta u Srbiji željno očekivali danas je i objavljeno. Poznati internet sajt TOURINGCAR.NET, publikovao je vest u kojoj se kaže da će naš višestruki šampion i najtrofejniji internacionalac u auto sportu, 35. godišnji Pančevac Dušan Duca Borković, ove godine voziti „hjundai i30N“ i to u vrhunskoj ekipi svog starog prijatelja, najboljeg madjarskog asa, višestrukog šampiona, 35. godišnjeg Norberta Mihelisa.

TOURINGCAR.NET takodje podseća da je minule 2019. godine Dušan Borković isključen sa evropskih turing trka, posle incidenta u padoku na stazi Red Bul ring, u Austriji,  zbog „nedoličnog ponašanja“ ( zvanična ocena – „ponovljenog neprihvatljivog ponašanja“ ) i prenosi Bokovićevu izjavu.

„U ovim okolnostima izbor prvenstva je izmedju ostalog uslovljen blizinom mog doma i realnoj mogućnosti da se do staza stigne bez dodatnih komplikacija. Ovo je situacija u kojoj se do sada niko od nas nije našao i trebalo je vremena da shvatimo šta se dešava sa nama, i da svoj život prilagodimo novim okolnostima. Za mene je najvažnije da ove godine nemam takmičarski odmor, a opet da ne ugrozim zdravlje sebe, tim ili svojih najmilijih“

Sezona TCR Istočna Evropa, trebalo bi da počne za manje od 20 dana ( 24. jula 2020 ) na poznatoj stazi u Hrvatskoj, Grobnik, kod Rijeke, nastavila bi se u Slovačkoj ( 21. avgusta ), Češkoj i Brnu ( 4. septembra ) i okončala u Madjarskoj, na Hungaroringu ( 17. oktobra )…

U predstojećih osam trka očekuje se i start našeg uglednog asa iz Gorjana, 44. godišnjeg Milovana Mikice Vesnića, koji će voziti staru ali osveženu verziju „seat kupre“, za svoj poznati tim ASK VESNIĆ a povodom najnovije informacije o novom šampionatu Vesnić je rekao :

“ Drago mi je da će Dušan Borković  nastaviti sa takmičenjem jer je reč o mom dugogodišnjem prijatelju i vanserijskom vozaču i sada znam da ću imati  najteži zadatak u svojoj karijeri. Naime, M1RA tim je jedan od najkvalitetnijih i najmoćnijih u Evropi, za Mihelisa svi znaju i siguran sam da će „hjundai“ imati vrhunski automobil. Duca je izraziti favorit. Moj automobil je snabdeven najnovijim delovima i potpuno je pripremljen. Žao mi je samo što neću imati mogućnosti za testove i da ću ga prvi put probati pred trku u Hrvatskoj. Naša klasa će biti sastavljena od nekih 15. automobila, biće tu Česi Galaš i Kouril, sa „golfom“ i „hjundaiem“, dve „honde“, „seat“..pa Poljak Višomirski sa svojim timom…biće zanimljivo“.

Da će biti zanimljivo to mnogi veruju. Našim predstavnicima sledi da se na pravi sportski način prikažu na inostranim stazama i da dostojno reprezentuju Srbiju. Iskreno se nadamo i verujemo, da će se na takmičarskim postoljima uvek naći i Dušan Borković i Milovan Vesnić. Ljubitelji sporta će, skoro je sigurno, imati priliku da trke TCR Istočna  Evropa prate i posredstvom RADIO TELEVIZIJE SRBIJE.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije