TCR Istočna Evropa 2020 – Borković zablistao na kvalifikacijama, Vesnić treći

25. јул, 2020. #

Na poznatom autodromu Grobnik, kraj Rijeke, održane su kvalifikacije za sutrašnje trke TCR Istočna Evropa. Najuspešniji automobilista Srbije, 35. godišnji Pančevac Dušan Duca Borković, prosto je blistao u svom „hjundaiu i30“, koji je pripremljen u madjarskoj ekipi M1RA.

Borković je iz kruga u krug vozio sve bolje i popravljao vreme, a najbolje je iznosilo 1.28.693 minuta u jednom obilasku staze.

Odmah posle kvalifikacija Borković je poslao i poruku fanovima :

„Završile su se kvalifikacije, osvojio sam pol poziciju za obe sutrašnje trke. Automobil je savršen, imali smo dobar setap. Ostvario sam odličnu razliku, skoro sekundu u odnosu na drugoplasiranog. Ostaje da sutra sačuvam gume, prednju desnu, jer je Grobnik poznat po tome što „jede“ pneumatike, a vozi se levi krug. Sutra ću se truditi da održim distancu“

Milovan Mikica Vesnić je u svojoj „seat kupri“ takodje bio brz i postavio je treće vreme sa rezultatom 1.29.887, nešto sa sekundom slabije od Borkovića.

Posle trke je poručio :

Treće mesto na današnjim kvalifikacijama za prvu trku TCR East Europe serije na hrvatskom Grobniku. U datim okolnostima sasvim smo zadovoljni.  Sutra su na programu dve trke … Kao i uvek idemo na najviši plasman.“

Drugi  je bio Slovak Matej Konopka sa vremenom 1.29.612 ..
Na Grobniku je vozio i Beogradjanin Nemanja Milovanović. Bio je 11. sa vremenom 1.31.629

Galerija slika

Članci iz iste kategorije