Nissan Ariya: potpuno električni coupé-crossover

15. јул, 2020. #

 

Nissanova stručnost u području električnih vozila i najnovija tehnologija povezivanja u elegantnom coupé-crossoveru.

YOKOHAMA, Japan (15. jula 2020.) – Nissan je danas predstavio potpuno novi električni coupé-crossover Nissan Ariya kojim najavljuje budućnost svojih električnih vozila. Digitalno svetsko predstavljanje novog električnog modela održalo se u Nissanovom paviljonu u Yokohami koji će uskoro biti otvoren.

Ariya – Nissanov potpuno novi električni coupé-crossover nudi snažna ubrzanja, uglađen i tihi rad kao i udobnu i luksuznu, gotovo salonsku unutrašnjost. Sistemi za pomoć u vožnji, glasovno upravljanje i potpuna povezanost povećavaju sigurnost na putu i stvaraju udobnost za vozača i putnike. Zahvaljujući dometu do 500 km (mešoviti ciklus vožnje prema WLTP-u, homologacija u toku), Ariya je savršen partner za svakodnevnu vožnju i duža putovanja.

Nissan Ariya zasniva se na konceptnom vozilu sličnog imena koji je predstavljen na Sajmu automobila u Tokiju 2019  , premda smo elemente njegovog dizajna prvi put mogli videti još u modelu IMx, predstavljenom na sajmu automobila u Tokiju 2017. Reč je o prvom serijskom modelu koji otkriva novi električni identitet marke Nissan i koji nas uvodi u novu eru automobilske industrije u kojoj će elektrifikacija, optimizirana arhitektura platforme i napredna inteligencija biti standard.

„Ariya je odraz naše posvećenosti tome da olakšamo živote našim kupcima“, izjavio je Ashwani Gupta, Nissanov operativni direktor. „Povezujući napredan dizajn, snažne motore i besprekornu prostranu unutrašnjost ispunjenu naprednom tehnologijom, Ariya nudi udobnost i praktičnost ne samo za vozača, već i za ostale putnike.“

Postavljena na najnovijoj Alijansinoj električnoj platformi, Ariya upotpunjuje  strategiju Nissanove inteligentne mobilnosti kojom Nissan želi učiniti svoja vozila još privlačnijim i ostvariti krajnji cilj: budućnost vožnje bez emisija i sprečiti saobraćajne nesreće.

Ariya se temelji na tri stuba Nissanove inteligentne mobilnosti (inteligentna snaga, inteligentna vožnja i inteligentna integracija). To znači da kombinuje napredne tehnologije električnih vozila sa novim nivoom veze između čoveka i mašine, pružajući potpuno novo iskustvo u vožnji.

PR.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije