ERC 2020 – 8. Rally di Roma Capitale – Rus Lukjanuk pobedio,18. godišnji Solberg na podijumu

26. јул, 2020. #

Hrabri i uspešni reli as Rusije, 40. godišnji Aleksej Lukjanuk, zajedno sa svojim novim suvozačem Dmitry Ereemovom, sjajno je započeo ovogodišnji i skraćeni šampionat Evrope u reliju, takmičenje u Italiji.

Posle starta čak 83 reli posade i posle 15 brzinskih ispita Lukjanuk je znalački stigao do vredne pobede u svom odličnom  „Sitroenu C3 R5“. Drugo mesto je zauzeo još jedan poznati reli veteran, 47. godišnji i trofejni Italijan Djan Domeniko Baso, sa „folksvagwen polom GTI R5“, uz zaostatak od 16,1 sekundu dok se na treće mesto podijuma popeo zaista fantastični „žutokljunac“, 18. godišnji Švedjanin Oliver Solberg, sa „polom GTI R5“ ( sin reli šampiona sveta Petera Solberga ), uz zaostatak od 1.03.2 minuta. Bio je bolji i od Irca Kreg Brina sa „hjundaiem i2o R5″, iskusnog reliste koji iza sebe ima i dosta WRC priredbi. Brin je reli završio sa zaostatkom od 1.57.0 minuta.

Reli je bio težak sa skoro 200 km brzinskih ispita a najsrećniji je pored pobednika  bio mladi 18. godišnji Oliver Solberg, koji je na cilju rekao : “ Fantastičan sam rezultat ostvario. Nadao sam se da ću ući medju top 10, a treće mesto je zaista fantastično“. Oliver je od početka relija prikazao pravu konstantnost i na svim brzinskim ispitima je bio u samom vrhu, nekad drugi, nekad treći ili malo slabiji.

Naredni reli šampionata Evrope je planiran u Letioniji.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije