Zanaradi i dalje u komi, ali, stabilan

22. јун, 2020. #

Italijanski mediji izveštavaju…
Profesor Sabino Skoleta iz Sijene govorio je o Zanardijevom stanju posle treće noći u bolnici. Medicinski tim je zadovoljan kliničkom slikom, ali, naglašava…“Sve se može brzo promeniti“…

Alesandro Zanardi nastavlja boravak u odeljenju intenzivne nege u bolnici  Santa Maria ale Skote, u Sijeni, posle stravične nesreće u petak oko 17 časova, kada je uleteo u kamion na putu, prilikom trke parabiciklista.

Šampion iz Bolonje je i dalje stabilan. Profesor Sabino Skoleta je izjavio : „Zanardi je proveo još jednu noć stabilno, sa dobrjm kardiovaskularnim , respiratornim i metaboličkim parametrima. I dalje ga treba sedatirati i priključiti na mašinu, ali smo veoma srećni. Potreban je oprez, promene bi mogle biti iznenadne.“

Tim lekara će u narednih nekoliko dana odlučiti da li će ga i kada probuditi iz indukovane kome u kojoj se nalazi od petka.

Bukvalno cela Italija a i sav svetski sportski svet prati izveštaje o stanju neverovatnog automobilskog asa koji je uspešno ali i uz velike udese obeležio svoju karijeru. Medju prvima su ga putem interneta pozdravili i poželeli ozdravljenje nekadašnji as formule Kart Mario Andreti, italijanski šampionski reli par Ana i Paolo Andreuči…vozači Djan Karlo Fizikela, Šarl Leklerk….i mnogi mnogi drugi..

Galerija slika

Članci iz iste kategorije