Na ovogodišnjoj trci 24 sata Nirburgringa i Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio

30. јун, 2020. #

 

Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio je jedan od mnogobrojnih automobila koji će krajem septembra krenuti u iscrpljujuću 24-satnu jurnjavu u, definitivno, najtežoj egzistirajućoj trci izdržljivosti.

Iz dobro poznatih razloga (Covid-19) i čuvena trka izdržljivosti koja je trebalo da se održi u maju odložena je za 26. septembar, a među učesnicima ovogodišnjeg izdanja 24 sata Nirburgringa (čija kompleksnost umesto tri uključuje četiri vozača) biće i italijanska ekipa Scuderia del Portello čiji (italijanski) vozači će deliti trkački Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio.

Za izazove Nirburgringa najsnažniju Giuliju koju pokreće Ferrarijev 2,9 litarski biturbo V6 motor (510 KS) pripremili su specijalisti iz Lanza Motorsporta, a automobil koji će voziti Mauro Simoncini, Ugo Vicenzi, Alberto Carobbio i Bruno Barbaro u svom trkačkom izdanju raspolaže s 520 konjskih snaga i svrstan je u kategoriju SP8T.

Nešto više konjskih snaga u odnosu na drumsku Giuliju Q u ovom slučaju zaduženo je za znatno manje kilograma (minus 200), a izvršena testiranja pokazala su da trkačka verzija od 0 do 100 km/h stiže za 3,2 sekunde i razvija 322 km/h.

Mauro Simoncini je pre 20 godina na istoj trci bio među vozačima koji su delili Alfu 155 V6, a ostaje nam da sačekamo i vidimo kako će se italijanski automobil s italijanskom posadom snaći među šarolikom „divljom hordom“ koja će početkom jeseni krenuti po svoj komad slave.

Izvor: Autoblog.rs ( Klix.ba )

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije