Moto kros 2020, Istočno evropski šampionat , Globare – Bugari dominirali, od naših najbolji Miloš Djordjević

29. јун, 2020. #

 

 

Takmičarska sezona u moto sportu nastavljena je ovog vikenda održavanjem Istočno-evropskog šampionata u disciplini moto kros na stazi „Gajić“ u mestu Globare nadomak Kruševca. Oganizatori ove manifestacije, Auto-moto savez Srbije, Moto savez Srbije i klub „Gajić“ iz Kruševca, uz podršku Skupštine grada Kruševca, AMS Osiguranja a.d.o. i Ministarstva omladine i sporta, uspešno su sproveli takmičenje, koje je proteklo u fer i sportskoj borbi.

 

Takmičari iz šest zemalja: Bugarske, Mađarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Grčke i Srbije, njih ukupno 96, nadametali su se u klasama MX65, MX85, MX1, MX2, MX i MXS koje se boduju za Istočno-evropski šampionat, kao i u klasama MX125, MX65, MX85, MX1, MX2, MX3, MX B i MXS koje se boduju za Nacionalni šampionat.

Pehare kao najbolji u svojim klasama odneli su: Dani Tsankov iz Bugarske u klasi MX65, Miroslav Dimitrov iz Bugarske u klasi MX85, Nikolay Malinov iz Bugarske u klasi MX2 , Michael Ivanov iz Bugarske u klasi MX1, Dimitrios Keramydas iz Grčke u klasi MXS i Grigor Tsarev iz Bugarske u klasi MX.

Miloš Đorđević najbolje je plasirani domaći takmičar u najjačoj klasi MX 1.

 

Svrstana među tri najbolje u Evropi, staza na kojoj se vozila trka duga je 1.850 metara i sa svojih 12 skakaonica predstavlja spektakularan prizor za sve posetioce.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije