Fernando Alonso testirao novu Toyotu Hilux 2020.

3. јун, 2020. #

 

 

 

 

 

  • Fernando Alonso testirao je novu Toyotu Hilux 2020. tokom svojih priprema za Reli Dakar
  • Potpuno nova Toyota Hilux odlikovaće se novim snažnim 2,8-litarskim motorom i izmenjenom geometrijom sistema oslanjanja
  • Alonso je „gurao“ novi Hilux do krajnjih granica makadamom specijalnog reli ispita, punom šljunka i prašine

 

 

Trenirajući za Reli Dakar 2020. prošle godine u Španiji, legende auto-moto sporta Fernando Alonso i Marc Coma dobili su jedinstvenu priliku da testiraju pretprodukcijski prototip nove Toyote Hilux 2020, pored posebne varijante TOYOTA GAZOO Racing Hilux sa reli specifikacijama, koja ih je dovela do cilja u njihovom prvom zajedničkom pokušaju na Reliju Dakar koji se često smatra jednim od najtežih takmičenja u auto-sportu na svetu.

 

Nova verzija najpopularnijeg pick-upa na svetu odlikovaće se snažnim 2,8-litarskim motorom i novom geometrijom sistema oslanjanja, kako bi nastavila da podržava legendarnu reputaciju kvaliteta, dugotrajnosti i pouzdanosti.

 

Nakon testiranja na makadamu predviđenom za brzinski ispit reli takmičenja, Fernando Alonso je rekao:

Hilux je legenda i veliki sam obožavalac ovog automobila. Kada sam prvi put video novi Hilux, izgledao je spektakularno. Bilo je divno testirati ovaj novi automobil u teškim uslovima, na stazi brzinskog ispita i voziti ga do krajnjih granica. Novi 2,8-litarski motor se divno ponaša, a novi sistem oslanjanja pruža odličan osećaj. Čak i kada terate Hilux do njegovih granica, on i dalje pruža udobnost. Mislim da će novi Hilux biti nepobediv“.

 

Jedinstveno testiranje obavljeno je u saradnji s ekipom TOYOTA GAZOO Racing Dakar Rally Team u duhu temeljne filozofije TOYOTA GAZOO Racinga „proizvodnje sve boljih automobila“, dok su Fernando Alonso (dvostruki pobednik 24 sata Le Mana, aktuelni prvak FIA Svetskog prvenstva u trkama izdržljivosti sa TOYOTA GAZOO Racingom, dvostruki svetski prvak u Formuli 1 i pobednik 24 sata Dajtone) i Marc Coma (petostruki pobednik Relija Dakar u kategoriji motocikala i šestostruki svetski prvak u takmičenju FIM Cross-Country Rally) nastavljali svoje intenzivne treninge pred početak Relija Dakar 2020. na kojem su njih dvojica, u Toyoti Hilux, osvojili poštovanja vredno 13. mesto u ukupnom poretku, u svom prvom zajedničkom pokušaju.

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije