Pozdrav i podrška iz Slovenije, od moto legende Mirana Stanovnika

14. април, 2020. #

Najpoznatiji i najuspešniji motociklista Slovenije, 55. godišnji Miran Stanovnik, već par godina je u zvaničnoj „sportskoj penziji“. Miran  je ostavio za sobom čuveni Dakar reli na kojem je bio čak 18 puta i gde je ostvario neverovatan uspeh – kao potpuni privatnik uspeo je da se plasira na 13. mesto u generalnom, medju vozače profesionalnih i fabričkih ekipa, što se zapravo smatra nedostižnim uspehom. Dakar je vozio i u Africi i u Južnoj Americi i često beležio neobične i sjajne plasmane..

Miran Stanovnik je svojevremeno bio komandant sportske čete Vojske Slovenije a već par godina je predsednik opštine Log Dragomer, u Ljubljani. Reč je o čoveku koji je ceo svoj život posvetio sportu i adrenalinskim aktivnostima. Godine 2016. bio je voditelj rijaliti avanture na Filipinima – Slovenia Survivor.

Miran Stanovnik je porodičan čovek, ima dva sina a supruga Pika je poreklom iz centralne Srbije. U našoj zemlji ima puno poznanika i pravih prijatelja, kao što su  moto šampion Gabor Sagnmajster i sportski novinar RTS-a Pedja Milinković. Redovno prati ovaj sajt a povodom aktuelne situacije se upravo javio…

„Želim svima u Srbiji nabolje i dugotrajno zdravlje. Budite hrabri ali i disciplinovani – čuvajte se. Sve ovo će proći a onda će biti vremena za bavljenjem sportom i za što više fizičkih aktivnosti. Mislim da je u rekreacji i umerenoj i zdravoj ishrani poenta svega. U životu je zapravo umerenost nešto najbitnije, najvažnije. Ja sam pristalica što većeg kretanja, u skladu sa mogućnostima. Upravo sam stigao sa vožnje mojim biciklom, bio sam na 1200 metara iznad mora, potrošio višak kalorija i to je nešto fenomenalno. Kao prvi čovek moje opštine, trudim se da što bolje animiram svoj saradnički tim. Mnogi rade od kuće a organizovao sam i dobru Službu civilne zaštite. Mnogi su u karantinu, ali, čak i u takvim uslovima se može raditi i vežbati. Ne smemo da se usedimo i da razmišljamo o negativnim stvarima. Duh je srce našeg organizma i sve dolazi iz glave.
Puno, puno pozdravljam celu Srbiju“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije