WRC 2020, Rally Mexico – Prvi put ove godine na makadamu, 24 ispita !

12. март, 2020. #

Biće i ovoga puta posebno teško na reliju Meksiko. Kamenje, stene, prašina, visoka temperatura i velika visina, karakteristike su relija koji u svom itinereru ima čak 24 brdsko brzinska ispita.

Opet će doći do baš velike borbe izmedju vozača Tojote i Hjundai a u rivalstvo će pokušati da se umešaju i vozači Forda.

Podsetimo da su u Meksiku do sada najviše uspeha imali Francuzi, Sebastien Loeb ( 6 puta ) i Sebastien Ožie ( 5 puta ).

Na današnjem test ispitu „shakedown“, najbrži je bio Evans, a potom Nojvil, Ožie, Tanak i Rovanpera.

U generalnom poretku na čelu su Britanac Elfin Evans ( „tojota“ – 42 boda ) i Belgijanac Tieri Nojvil ( „hjundai“ 42 boda ) …a potom slede Ožie ( „tojota“ – 37 bodova), Rovanpera ( „tojota“ – 30 bodova ), Lapi ( „ford“ – 24 boda ), Tanak ( „hjundai“- 20 bodova )….

Na reliju Meksiko 2020 vodiće se oštra borba u konkurenciji WRC 2, a očekuje se nadmetanje Rusa Grijazina, Norvežanina Veibia, Švedjana Tidemanda i mladog Olivera Solberga, i šampiona Evrope Poljaka Kajetanoviča.

Zbog vremenske razlike Srbije i Meksika ( 7 sati ) rezultati će stizati malo kasnije a u nedelju uveče saznaćemo ko je pobednik ovog prvog makadamskog relija u ovoj sezoni. Naravno bićete informisani i o kretanju rezultata posle svakog od tri dana ovog poznatog relija svetskog šampionata.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije