Reli suvozač Davor Devunić- „Deva“ – Izbegao najgore u Zagrebu

24. март, 2020. #

Danas nam se iz Zagreba javio stari jugoslovenski automobilista, Davor Devunić, poznati i trofejni reli suvozač, poznat pod nadimko Deva :

„Mi stanujemo u centru Zagreba tamo gde su zabeležene one najružnije slike. Važno je da sam živ a za auto koji je totalno uništen …manje više…hvala na brizi i pozdrav svima“

Davor Devunić Deva je stari reli suvozač,  bio je kopilot  šampionima, Borku Skuriću, Niki Puliću…Minule godine se pojavio u staroj ulozi, a o tom reliju u Opatiji je podsetimo pisao Miroslav Krpan..

 

„Sa startnim brojem 14 nastupaju Dubrovčanin Niko Pulić i Zagrepčanin Davor Devunić.

Posada snova, dvostruki pobjednici legendarnog „Delta“ rallya 1994. i 1995. (Lancia delta).

Vraćaju se opatijskom rallyu kao natjecatelji nakon pune 22 godine, a kad smo kod statistike nisu krili još poneku brojku: zajedno imaju tek tri godine manje od povijesti Opela – znači 117 ukupno, a teški su znatno više, 180 kg „žive vage“.

S obzirom na izvrsnu pripremljenost Opel Adama, slovenski uradak vrhunskih majstora braće Kacin, izdržat će sve napore 400-tinjak kilometara itinerera i 11 brzinskih ispita.

– Odlučili smo se ponovo zabaviti, družiti sa starim i upoznati nove prijatelje, sjetiti se mladosti i uspjeha što smo ih pojedinačno, ali posebno i zajedno prošli Deva i ja. Automobilom smo oduševljeni, ovo malo koliko smo ga mogli probati i po kiši nedavno u Sloveniji, daje nam nadu dobrih vožnji. Hvala Opelu, hvala svima koji su razumjeli našu nakanu, a mi ćemo dati sve od sebe da stignemo uspješno do cilja. Rezultat je manje bitan, posebno u ovako jakoj konkurenciji, kazao je Niko Pulić.“

Godine 1983. Deva je sa Borkom Skurićem osvojio vrlo dobro drugo mesto na JU RELIJU.

Te 1983. godine YU reli je bio dugačak 872 km. i imao je 3o brzinskih ispita. Start i cilj  bili su u Titovom Užicu, a reli je bodovan za šampionat Evrope i Jugoslavije.

GENERALNI PLASMAN   17. YU RELIJA:

1. Hajnc Klajsner – Zeltner Rubin ………… Porše 911  SC
2. Skurić Borko – Devunić Davor ……….  Opel Kadet GTE
3. Pirjavec Stojan  –  Pirjavec Srećko……  Fiat 131 abarth
4. Heinburger  Dieter – Tofer frank………. Wartburg  353
5. Zrnec Romana  –  Naratnik Pavel……… Reno 5 alpina
6.  Finck Tomas  – Finck  Roland…………..   Wartburg  353
7. Valant Jakob   –  Patarčić Andrej ……..   Zastava 101
8. Erklavec Andrej  – Mihelčić Matjaž  ……  Zastava 101
9. Tomić Borut  – Tomljenović Ivo  ………. Zastava 101
10. Savić Vićentije – Vitorović Bogdan…… Zastava 750

Galerija slika

Članci iz iste kategorije