Pekarska radionica u Kralja Petra 91 – Preko 30 vrsta sjajnog peciva i hleba, bez aditiva

2. март, 2020. #

Postoji skoro tri godine i vrlo brzo je stekla dobar ugled. Ako probate bilo koji proizvod iz ove pekare bićete potpuno zadovoljni a asortiman je takodje više nego dobar i raznolik.

Na rafovima se mogu videti okrugle ili duguljaste vekne svežeg hleba, belog i crnog, vekne koje mogu biti začinjene orasima, šljivama i kajsijom, ili sa sedam vrsta zrna i medom, ili sa brusnicama….
Ako preferirate slatka peciva onda probajte mini kroasan sa džemom od kajsije…ili onaj sa čokoladom ili nutelom.
Svakog dana oko 13.30 gazda pekare Hedon Fehmiu, iz peći vadi veliki domaći hleb izvanrednog izgleda i ukusa koji može da se održi i par dana. Pekarska radionica je osobita po načinu pripreme proizvoda, po receptu starih majstora i bez aditiva !

Taj mali i simpatični kutak iz dana u dan dobija sve više poklonika. Verovatno ste već obavešteni, ali, da podsetimo. Hedon Fehmiu je mladji sin legendarnog glumačkog para, a to su Bekim Fehmiu i Branka Petrić. Njihov stariji sin Uliks takodje uspešno obavlja pekarski zanat, i to u Njujorku. O beogradskim utiscima, gazda Hedon Fehmiu je rekao i ovo :

„Trudimo se najbolje što možemo i pravimo hleb onako kako su to radile naše bake. Želim da naglasim, sve pripremamo bez aditiva….. Evo već skoro tri godine smo ovde u Kralja Petra. Imamo stalne mušterije i preko 30 vrsta artikala. Mnogi nas hvale, imamo ponude za otvaranje pekara u mnogim delovima Beograda, ali, ne možemo da napustimo ovaj kraj i stare dobre mušterije“

Bilo kako bilo, Beograd je sasvim je izvesno, dobio pekarsku radionicu kojom može da se ponosi, pogotovo u ovom vremenu kada u naš grad pristiže sve više i više turista iz celog sveta. Lepo je kada u Pekarskoj radionici, u ulica Kralja Petra na Dorćolu, u delu gde se hleb mesi i peče, vidite gazdu Hedona, koji nema baš puno vremena za razgovor, jer posao ne sme da čeka.

Adresa Pekarske radionice je : Kralja Petra 91 ( Dorćol ) tel.26.21.669

Djordje Djenić

Galerija slika

Članci iz iste kategorije