WRC 2020, Rallye Monte Carlo – Dve „tojote“ jure ka pobedi

25. јануар, 2020. #

Potpuno ravnopravnu borbu vode dva predstavnika fabrike TOJOTA. Francuz Sebastien Ožie šest puta reli šampion sveta i Britanac Elfin Evans, bez ijedne titule….Posle ispita broj 11 njihovo vreme je bilo identično U HILJADITIM DELOVIMA SEKUNDE, što najbolje govori o potpunoj ujednačenosti..

Ispit broj 12 je doneo pobedu Nojvilu i prednost Elfinu Evansu koji u generalnom vodi. Zaostaje Ožie sa + 4.9 sekundi i Nojvil sa 6.4 sekunde…

Daleko iz ove trojke je stari as, Francuz Sebastien Loeb, takodje u „hjundaiu“, koji medjutim dosta zaostaje, baš kao i Lapi i Rovanpera..

Bilo je nekoliko udesa, srećom bez povreda posada a desetak takmičara su zaradili penalizaciju, ili zbog takozvanog „jump starta“ ( preranog polaska na ispitu ) ili zbog kašnjenja u vremenskim kontrolama…

Sutra su na redu poslednja četiri brzinska ispita i tradicionalni „Džoker ispit“, koji donosi prvoj petorici dodatne bodove. Izvesno je da će TOJOTA slaviti, a ko će biti pobednik ovogodišnjeg rulet relija u Monte Karlu, odlučiće sitnice ili manji broj loših poteza OŽIEA i EVANSA ( ako im Nojvil ne pokvari planove ) a kada to kažemo mislimo i na pravi odabir pneumatika. Kada bi bilo moguće pobeda bi pripala i jednom i drugom.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije