Električni Nissan LEAF Nismo RC predstavljen i u Evropi

22. јануар, 2020. #

 

Kompanija Nissan je nedavno prvi put u Evropi predstavila svoj novi trkački koncept, drugu generaciju Nissana LEAF Nismo RC, a to se dogodilo na stazi „Ricardo Tormo“ u Valensiji u Španiji.

LEAF Nismo RC je baziran na drugoj generaciji Nissanovog električnog modela LEAF, a baš kao i e-4ORCE LEAF prototip, on predstavlja testnu platformu za novi električni pogon na sva četiri točka, odnosno dva motora.

Iz Nissana su objasnili da u slučaju ovog specijalnog automobila, slovo „E“ u oznaci „EV“ znači „Exciting“ (uzbudljiv) – „uvećava zabavni aspekt električne vožnje“.

Nissan je među vodećima u svetu kada je reč o ekspertizi u električnim vozilima i motosportu, a to je sjedinjeno u Nissanu LEAF Nismo RC. To je uzbudljiva demonstracija snage, inovacija i tehnologije električnih vozila. LEAF NIsmo RC ima pogon na sva četiri točka te više nego dvostruko više konjskih snaga i obrtnog momenta od prethodnika koji je bio baziran na prvoj generaciji LEAF-a i predstavljen 2011. godine.

LEAF Nismo RC razvija 322 KS i 640 Nm obrtnog momenta, a od 0 do 100 km/h ubrzava za 3,4 sekunde. Težak je 1.220 kg.

„Ovaj automobil nije samo za show, nego će poslužiti za testiranje budućih tehnologija te pokazivanje bezgraničnog potencijala Nissanovih električnih vozila. Pomoći će u istraživanju šta se sve može postići s dva električna motora i pogonom na sva četiri točka. Nissan je posvećen evoluciji i poboljšanju svojih električnih modela za vozače širom sveta“, poruka je iz kompanije.

Izvor: Klix.ba + AUTOBLOG.RS

Foto: Nissan

Galerija slika

Članci iz iste kategorije