Dakar reli 2020 – U spomen „Brzom Gozalesu“, 8. etapu nisu vozili motociklisti

13. јануар, 2020. #

Da, tako su ga zvali – BRZI, po poznatom junaku crtanih filmova BRZOM GONZALESU. Pogibija NEUSTRAŠIVOG veterana, 40. godišnjeg motocikliste iz Portugala, PAULA GONKALVESA, izazvala je pravi talas emocija medju učesnicima 42. DAKAR KARAVANA, naročito medju motociklistima.

PAULO GONKALVES je bio veoma poštovan i svi su mu se divili. Bio je  SVETSKI ŠAMPION RELI KROSA, bio je pre nekoliko godina VICEŠAMPION DAKARA ( 2015 ), vozio jie u timovima KTM, HONDA, HUSKVARNA, HIRO. U znak žalosti zbog odlaska svog asa tim HIRO se povukao sa ovogodišnjeg DAKARA, a organizator je priredio IN MEMORIAM BRIFING povodom nesreće portugalskog motocikliste. Ceo Portugal je u žalosti zbog svog junaka PAULA GONKALVESA. Predsednik  PORTUGALA, MORSELO REBELO DO SOUSA je rekao :

„Poginuo je veliki motociklista koji je uvek dostojanstveno predstavljao PORTUGAL. Njegov sana je bio osvajanje DAKARA , za svoju zemlju “

Na samom početki ovog DAKARA u SAUDIJSKOJ ARABIJI, PAULO GONKALVES je morao da STANE zbog kvara svog motora sa brojem 8 i pokušao je da ga popravi. Desetak sati je čekao dolazak svog tima a onda je nastavio….

U kategoriji automobilista, na današnjoj 8. etapi je pobedio Francuz MATHIEO SERRADORI, sa bagijem CENTURY ( broj 315 ), ispred FERNANDA ALONSA i ORLANDA TERANOVE.

Vodeći u generalnom plasmanu su „vozili glavom“ i samo vodili računa o medjusobnim brzinama i razlikama. SAJNC čuva vodjstvo a ptate ga AL ATIJA ( + 6.40 minuta ) i PETERHANSEL ( + 13.09 minuta )

Galerija slika

Članci iz iste kategorije