Dakar reli 2020 – Ceremonijalni Start, naš Sagmajster sa brojem 103

4. јануар, 2020. #

U Džedi  je održan tradicionalni ceremionijalni start novog RELIJA DAKAR 2020. koji će se voziti do 17. januara u SAUDIJSKOJ ARABIJI, na stazi „of road“, od oko 7500 km.

Verifikaciju i tehnički pregled obavili su vozači ukupno 342 vozila, najviše su to bili motociklisti, njih 144, potom automobilisti, 83 vozila, zatim 46 kamiona i 46 bagija i najzad 23 kvada.

Jedini predstavnik Srbije je Subotičanin GABOR SAGMAJSTER, naš MADJAR koji je  11 puta bio na DAKAR RELIJU u Južnoj Americi i čak OSAM PUTA stigao na cilj.

GABOR SAGMAJSTER nosi broj 103. Na ceremonijalnom startu je pred velikim brojem navijača izviknuo : „NAPRED SRBIJA“. U nedelju rano ujtru, startovaće na prvu etapu od 433 km. a etapu sačinjava i specijalni brzinski ispit od 319 km. Sat kasnije, posle prvog motocikliste,  krenuće i prvi  vozač kvada a potom automobilisti, učesnici sa bagi vozilima i kao poslednji startovaće kamiondžije..

SAGMAJSTER će se takmičiti u klasi gde nije dozvoljena pomoć mehaničara, što znači da će sam menjati ulje, filtere, pneumatike, servisirati svoj KTM motocikl od 450 kubika. Reč je o potpuno novom i modernom motociklu koji mu je obezbedilo MINISTARSTVO OMLADINE I SPORTA naše zemlje…

Želimo mu puno sreće….

Galerija slika

Članci iz iste kategorije