Jovan Lazarević opet vozi u Italiji, na maratonu piste Adria

13. децембар, 2019. #

Mladi 23. godišnji Kraljevčanin JOVAN LAZAREVIĆ, očito ne može bez Italije. Naime sve što je ostvario u svojoj internacionalnoj karijeri desilo se u zemlji dizajna i muzike, naravno i zemlji baš velikih majstora sveta brzine.

Pre dve godine je LAZAREVIĆ prvi put vozio u Italiji a u predstojećem vikendu, dakle sutra, u subotu, od 14 časova, startovaće u 24. časa trke jednom specijalno pripremljenom SEAT IBICOM 1,4 od 180 KS, na dobro poznatoj stazi a u timu ALTOE, koji ga je i pozvao u ekipu koja će se boriti za što bolji plasman u predstojećem maratonu.

JOVAN LAZAREVIĆ je za vrlo kratko vreme privukao pažnju javnosti, pre svega zbog svojih SRČANIH vožnji u italijanskom PORŠE KARERA KUPU, a mnogi ljubitelji sporta u našoj zemlji su imali priliku da se uvere u kvalitet mladog šampiona SRBIJE, za volanom moćnog i veoma snažnog PORŠEA. Krenuo je LAZAREVIĆ od šampionata koji u toj kategoriji nije najkonkurentnijiu EVROPI, kao što je to slučaj sa PORŠE KARERA KUPOM NEMAČKA ili  sličnim u BRITANIJI ili FRANCUSKOJ, ali, na putu prema vrhu tako se korača, polako od prvog stepenika. To ne znači da je u samom italijanskom PORŠE šampionatu bilo lako i da nije bilo jakih rivala – NAPROTIV.

JOVAN LAZAREVIĆ je pored vozačkih sposobnosti pokazao i smisao za komunikaciju i kontakte sa ljudima iz auto sporta, a i valjanu saradnju sa medijima. Veliki broj naših glasila je pratio njegove rezultate i Italiji. JOVANA su kao po običaju sustizali  pehovi, ali, naučio je baš puno toga.

Nedavno je na poziv italijanske porodice ALTOE imao mogućnost da proba ekstremno jakog LAMBORGINIJA, takodje na istoj pisti kod Venecije, pisti ADRIA, koja je vlasništvo imućne porodice ALTOE. Za minule dve godine, kada je takodje u jednom SEATU vozio na svojoj debitantskoj trci u Italiji, JOVAN LAZAREVIĆ je svašta iskusio a samim tim i napredovao. Njegovi planovi su da i naredne 2020. godine bude u PORŠE KARERA KUPU ITALIJA, ali, u jednom ozbiljnijem i konkurentnijem timu.

Za sada ostaje da ga podržimo pred 24. časovni maraton na stazi ADRIA, i da mu poželimo SREĆU. Što se vožnje tiče, čini se da nema potrebe za brigom. JOVAN nas je uverio da itekako dobro vlada volanom.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije