Jovan Lazarević na cilju 24. časovnog maratona u Italiji

16. децембар, 2019. #

Jovan Lazarevic sedmi u klasi i 13. generalno na 24 h Adrije

„Razne emocije i situacije smenjivale su se tokom 24h OF ADRIA, trke izdržljivosti koja je za vikend održana u mestu Adria u Italiji, gde sam u sklopu šestočlanog tima „YOUNG BOYS“ vozio i ja. Po završenoj trci zauzeli smo 7. mesto u klasi „Seat Ibiza“, dok smo u generalnom plasmanu osvojili 13. poziciju. Ukupno smo odvezli 633 kruga, za to vreme 13 puta bili u boksu i imali smo manjak u odnosu na pobednike u generalnom plasmanu od 33 kruga.

Od starta do cilja ređale su se razne situacije počev od kontakta na stazi sa konkurencijom, izletanja, udaranja u zaštitne gume, razbijanja prednjeg dela auta, haube, branika i farova. Trku smo uz sve to vozili, onda se pojavio problem sa automatskim DSG sedmostepenim menjačem, nije hteo da „sluša“,  to nas je svakako koštalo vremena. Ja sam prvi startovao, tačnije prvi vozio za tim, kada su i počeli problemi sa crevom za turbinu. Potom su na red dolazili i ostali članovi tima da bih ja ponovo vozio oko 4 sata ujutru.

Moja drugi izlazak na stazu bio je jako dinamičnt, bilo je to baš dobro trkanje, a specifičnost koja je „krasila“ taj deo 24. časovnog maratona je da nam je nestajalo osvetljenje sa velikog tornja, u poslednjem sektoru staze, tako da smo vozili samo uz pomoć farova. Dodatno je bilo „veselo“ jer sam na početku tog dela imao kontakt sa drugim automobilom, malo skrenuo sa staze, pokupio neke gume i tom prilikom razbio far i branik. Tako sam vozio do kraja, sa još manje svetla od ostalih, ali i to je sastavni deo endjurans trka. Ovim takmičenjem smo završili sezonu 2019. a planovi za 2020. biće naknadno objavljeni. U ime celog mog tima, TEAM JOVAN LAZAREVIĆ, želim Vam srećne Novogišnje i Bozićne praznike.“

PR. služba Jovana Lazarevića

Galerija slika

Članci iz iste kategorije