WRC 2020 – Au revoir, Citroen?

14. новембар, 2019. #


Dalje učestvovanje francuskog tima u sledećoj sezoni – WRC 2020, snažno je uzdrmano i postoji baš veliki  rizik da će  SVETSKI RELI ŠAMPIONAT izgubiti jedan od najuspješnijih brandova u ISTORIJI.

Takvo pitanje posljednjih nekoliko (desetaka) sati dobija sve više zainteresovanih na poznatim i specijalizovanim društvenim mrežama i Internetu. Zapravo, sve je veći upitnik oko učestvovanja Citroena u nadolazećoj sezoni WRC 2020. Zahvaljujući Sébastienu Ožieu, posle otkazivanja australskog relija, ekipa se borila do posljednjeg događaja za titulu među vozačima, ali zaostajala je za Hjundaijem i Tojotom u konkurenciji marki. Postoje nagađanja da je šef  sportske ekipe Pierre Budar vodio pregovore sa šefom Citroena Lindom Jacksonom, za vreme i posle katalonskog mitinga, o samoj budućnosti tima. Prema dobro obaveštenom izvoru, britanskom Autosportu, verovatnost napuštanja Citroena sa relija sa Svjetskog prvenstva je 99%.

Jedan od delova koji se uklapa u mozaik Citroenovog odlaska mogla bi biti nedavno objavljena informacija da se PSA Grupa od sezone 2022. preko marke Peugeot vraća u takmičenje izdržljivosti na kružnim stazama. Još je u opticaju glasina da je Sébastien Ožie na putu da zameni Otta Tänaka u Tojoti. Tamo bi mogao upoznati Elfyna Evansa, koji bi takođe trebao biti u planovima za japansku marku.

Šef  Tojota Gazoo Racing,  Tommi Mäkinen, kao po navici , odbija sva takva nagađanja i govori….

„Nemamo šta reći. U stvari, do sada nisam odlučio ništa o vozačima. Osim toga, bilo je drame u Australiji, što je donekle prekinulo pregovore  .Objavit ćemo sve čim imamo nešto. Nadam se da će se to dogoditi do kraja sledeće nedelje.“

Novosti iz WRC sveta samo što nisu pristigle…..čekaju ih mnogi !

Galerija slika

Članci iz iste kategorije