WRC 2019 – Veliki požar u Australiji okončao sjajnu sezonu, šampioni su Hjundai i Ot Tanak

14. новембар, 2019. #

Kakva je to bila sezona…sasvim sigurno jedna od najboljih u dugoj istoriji ovog šampionata, koji je podsetimo počeo za konstruktore 1973. ( šampion ALPINE RENAULT )…. a 1977. za vozače ( šampion SANDRO MUNARI sa “ fiatom 131 abarth“ )

Nažalost, katastrifalan požar u severnom delu NOVOG JUŽNOG VELSA, primorao je organizatore da u dogovoru sa državom, FIOM i svim službama, otkažu to poslednje takmičenje RELI ŠAMPIONATA SVETA 2019.

Kao što je poznato, Estonac OT TANAK je već pre Australije sa svojom „tojotom“ obezbedio novu i svoju prvu titulu reli šampiona sveta a u konkurenciji konstruktora šampion je HJUNDAI…

WRC je već odavno postao najpopularniji šampionat sveta brzine…po mnogo čemu…a profesionalnost, humanost i veličinu PORODICA WRC je pokazala i u Australiji..

Vozači i ekipe su posle otkazivanja RELIJA AUSTRALIJA odlučili da se ne vraćaju odmah kući već su ostali u mestu COFE HARBUR sa željom da pomognu na bilo koji način…

Podelili su svoju hranu lokalnom stanovništvu i vatrogascima koji su angažovani na lokalizaciji ogromnog požara, pokonili su svoje kombinezone, kape i rukavice, omogućili navijačima da dobiju mnoštvo autograma..

Neki vozači, LATVALA, NOJVIL, KRIS MIK…sa svojim suvozačima su posetili vatrogasnu brigadu da bi se upoznali sa njima a sreli su se i sa mnogim volonterima.

„To su pravi junaci“….prokomentarisao je JARI MATI LATVALA, a TIJERI NOJVIL je dodao..“ bila mi je čast da ih upoznam“

Korporacija TOYOTA MOTORS odlučila ja da donira 250.000 dolara Australiji, za spasavanje i pokušaj da se pruži što veća pomoć ugroženom stanovništvu

 

 

 

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije