WRC 2020 – Ožie u Tojoti, sa Evansom i Rovanperom

20. новембар, 2019. #

Posredstom britanskog portala AUTOSPORT, saznajemo..

– Sjajni francuski reli vozač, 35. godišnji šestostruki prvak sveta SEBASTIEN OŽIE, već je bivši član SITROENA i za nekoliko dana će se i ozvaničiti njegov dolazak u TOJOTU, u kojoj će biti i 30. godišnji Britanac ELFIN EVANS i 19. godišnji Finac KALE ROVANPERA.

OŽIE je u razgovoru sa novinarima objasnio da nije bio zadovoljan svojim automobilom još na RELIJU NEMAČKA, kada je već u toku tekmičenja rekao : „Ne mogu voziti ovaj automobil“…Takva izjava se nije dopala šefovima SITROENA, ali, kao da je odlični SEB bio u pravu.  Medjutim, pravo ulje na vatru dolila je izjava OŽIEOVE supruge, poznate i 37. godišnje nemačke tv novinarke ANDREE KAISER ( nekadašnje supruge nemačkog fudbalera LARS RICKENA ) koja sa OŽIEOM ima sina TIMA. Gospodja KAISER-OGIER je u toku relija u Kataloniji, posle tehničkih problema na „sitroenu C3 WRC“, vrlo nesmotreno izjavila ( citiramo )..“O SITROEN REJSINGU se ne može puno reći. Sram vas bilo što ste svetskom prvaku dali takav auto. To je SHITROEN“…

SEBASTIEN OŽIE je takodje naveo da mu se nije dopala izjava čelnika SITROENA, u kojoj se kaže „da posle OŽIEA nema odgovarajućih vozača“, što je kako je naglasio OŽIE uvreda za mnoge njegove vrhunske kolege..

Elem, SITROEN je doneo jednu tešku, NEOČEKIVANU i za mnoge fanove RAZOČARAVAJUĆU ODLUKU O POVLAČENJU IZ RELI ŠAMPIONATU SVETA, i okretanju ka drugim  projektima. Zaista velika šteta za tako uglednu kuću koja je u SVETSKOM RELIJU ostavila  neizbrisiv trag. To je  i ogroman gubitak za SVETSKI RELI SPORT.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije