Šampion iz Kraljeva testirao Lamborgini – Jovan Lazarević osetio moć 620 KS

23. новембар, 2019. #

Već dobro poznati automobilista iz Kraljeva, 23. godišnji JOVAN LAZAREVIĆ, višestruki šampion države u automobilizmu, na kružnim stazama, i ovogodišnji učesnik italijanskog PORŠE KARERA KUPA, javio se iz Italije….i najavio skoro UČEŠĆE U FINALNOJ TRCI LAMBORGINIJA, na poznatoj pisti ADRIA, u decembru ove godine.

„U Italiju sam otišao na poziv porodice Altoe, koja je ujedno i vlasnik autodroma Adria International Raceway, u blizini Venecije. Testirao sam trkački automobil LAMBORGHINI Huracan Super Trofeo EVO, uz podrpku Lamborghini Squadra Corse tim. Taj tim je  oficijelni Lamborghini-jev .

Bilo je  sjajno iskustvo voziti taj trkački auto. U odnosu na Porsche 991.2 koji sam sam se takmičio tokom cele sezone, LAMBORGHINI je znatno jači i ta razlika od 135 konjskih snaga se jako dobro oseća, tako da se auto  agresivnije ponaša. Obuzdati tih 620 konja nije bilo nimalo lako, pogotovo ne po kišnom danu. 

LAMBORGHINI Huracan Super Trofeo EVO je ujedno i kup vozilo koje se vozi na 3 kontinenta, EVROPSKOM, AZIJSKOM i SEVERNO – AMERIČKOM.  Zanimljivo je da će se učesnici  trka na sva tri  kontinenta okupiti za poslednju ,i koju organizuje LAMBORGHINI, gde se ujedno odlučuje i SVETSKI ŠAMPION.

Ovo je bilo sjajno iskustvo za mene, a ono što bih  hteo da naglasim i najavim jeste trka pod naslovom  „24 SATA ADRIE“. To je endurance manifestacija, u trajanju od 24 sata, koja se svake godine održava na ovom autodromu. Ja sam jednom tu trku vec vozio 2017.godine, gde sam zajedno sa svojim timom osvojio 5.mesto.
Ove godine Giovanni Altoe me je pozvao da budem zajedno sa njim u ekipi. Trka se vozi sredinom decembra, a o tome ću vas  uskoro opširnije informisati…..Hvala još jednom Giacomo and Giovanni Altoe i timu Lamborghini Squadra Corse.“

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije