WRC, Rally Racc Catalunya 2019 – Kralj Loeb se vratio, i opet pobedjuje

25. октобар, 2019. #

Možda je neko od miliona fanova relija pomislio da legendarni SEBASTIEN LOEB  ( 45 ) u Španiji neće pružiti briljantnu borbu i biti medju prvima, medju asovima kao što su OŽIE, TANAK, NOJVIL i ostali, ali, veteran svetskog relija je danas vozio svog „hjundaia“ kao u najboljim danima……zaista divno ! Od 6 brzinskih ispita LOEB je bio najbržio na TRI, pa se posle prvog dana nalazi na čelu generalnog poretka, na tradicionalno teškom makadamsko-asfaltnom reliju KATALUNJA.

Sjajni francuski vozač, devetostruki reli šampion sveta je na kraju prvog dana izgovorio :

„To je zaista neverovatno. Pritisnuo sam zaista do krajnjih granica. Trudio sam se od starta do zadnjeg metra. Neverovatno je imati tri automobila u vrhu. Preostaju još dva dana, i nikad ne znamo šta se može dogoditi“

Evo kako izgleda tabela posle 6 brzinskih ispita ( od ukupno 17 ) :

1. LOEB – „hjundai“
2. NOJVIL – „hjundai“….. + 1.7 sek.
3. SORDO – „hjundai“…… + 7.6
4. MIK -„tojota“……………. + 13.0
5. TANAK – „tojota“ ……… + 21.7
6. LATVALA – „tojota“…… + 30.01
7. EVANS – „ford“………… + 44.0
8. SUNINEN – „ford“…… + 51.8
9. KATSUTA  – „tojota “ ……+ 1.50.3 min.
10. OSTBERG ( WRC 2 ) – „sitroen C3 R5″…. + 2.59.0

Već na drugom brzinskom ispitu, zvanični svetski prvak SEBASTIEN OŽIE je zbog tehničkog kvara na upravljaču „sitroena“ izgubio preko TRI minuta i to je bio znak da će vodeći u generalnom poretku šampionata 2019. Estonac OT TANAK imati praktično otvoren put ka osvajanju novih bodova, a podsetimo da je pred KATALUNJU ostvario plus od velikih 28 bodova.

HJUNDAI je u Španiji startovao na najbolji mogući način, jer LOEB, NOJVIL i SORDO drže prva tri mesta, a OŽIE je tek na 17. poziciji sa + 4.01. 4 minuta kašnjenja za liderom. Drugi član SITROENA, Finac ESAPEKA LAPI je takodje zaostao, sa ogromnih 14.01.0 minuta.

Subota donosi 7 nezgodnih brzinaca a nedelja 4.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije