WRC 2019, Turkey Marmaris – 17 brzinskih ispita po kamenju

12. септембар, 2019. #

Tradicionalnim probnim ispitom „SHAKEDOWN“ i prvim SUPER SPECIJALOM od samo 2 km. počeo je 11. ovogodišnji susret najboljih majstora relija. To se dešavalo u brdima iznad poznatog turističkog mesta IČMELER, praktično naslonjenog na još poznatiji i veći MARMARIS, gde TURCI već dugo vremena mnogima daju lekciju o ljubaznosti, ponudi, domaćinskom poslovanju….

Probni ispit je pripao  KRIS MIKU, iz Severne Irske, koji je u „tojoti jaris“ bio za malo bolji od vozača „hjundaia“, MIKELSENA i NOJVILA, dok je prvi zvanični ispit, SUPER SPECIJAL, dobio TIJERI NOJVIL, ispred MIKELSENA i TIDEMANDA…..Startovalo je ukupno 28 posada.

Od svih WRC priredbi, TURSKA je verovatno najteža kada je u pitanju podloga po kojoj se vozi. Imali smo priliku da pratimo „u živo“ taj naporni reli kojeg mnogi vozači baš i ne vole, posebno zbog velikih temperatura vazduha, prašine i pomenutog oštrog kamenja koji cepa i najbolje pneumatike..

O svemu sve zna iskusni SEBASTIEN OŽIE, zvanični svetski prvak, Francuz koji će po svemu sudeći u svom „sitroenu“ teško odbraniti TITULU RELI ŠAMPIONA SVETA, pošto od lidera, Estonca OT TANAKA, sa „tojotom“, ima čak 40 bodova minusa. OŽIE medjutim, računa na probleme sa kojima će se suočiti njegovi rivali, TANAK i NOJVIL….i mudro će čekati rasplet, u nedelju, kada će se voziti ispiti broj  14, 15, 16 i 17.

U petak sve učesnike RELIJA TURSKA očekuju pored svih ispita i dva na stazi od 38,15 kilometara, dok su za subotu planirana i dva od po 33 kilometra….

Na cilju SUPER SPECIJALA koji je bio bikvalno okupiran od strane publike, mnogi su kazali da će to biti jedan VEOMA GRUB RELI, koji će predstavljati PRAVU LUTRIJU…

Pored 4 profi ekipe u elitnoj kategoriji, opet se pojavljuje i ŠKODA MOTOR  SPORT, u kategoriji WRC 2, sa dvojicom predstavnika a to su mladi Finac ROVANPERA i veteran, Čeh KOPECKI.

Kada je reč o vozilima marke ŠKODA, u TURSKOJ će se ovog septembra pojaviti čak 11 tih veoma cenjenih i sjajnih automobila serije „R5“. Nešto slično naći će se i u rukama našeg šampiona kružnih trka, Pančevca DUŠANA BORKOVIĆA, koji je upravo najavio svoje učešće na 52. SRBIJA RELIJU. S tim u vezi valja istaći da popularni DUCA, nema baš neko iskustvo kada je u pitanju reli i da njegov temperament i nije za takmičenje u kojem je NAJVAŽNIJI CILJ STIĆI DO CILJA. DUCA će ponavljamo biti za volanom odlične „škode fabie R5“ , ali, to naravno neće biti ista „škoda“ kao što je imaju ROVANPERA i KOPECKI..U svakom slučaju će DUŠAN BORKOVIĆ biti PRAVA ZVEZDA, našeg tradicionalnog i najpoznatijeg relija – SRBIJA RELIJA…..i dobro je što je za suvozača odabrao iskusnog i veoma dobrog kopilota iz starih vremena…IGORA MARKOVIĆA.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije