Škoda Vision iV dobila nagradu Best Of Mobility 2019 u kategoriji konceptni automobil

18. септембар, 2019. #

U anketi za Best Of Mobility 2019, čitaoci su izabrali Škoda Vision iV za pobednika u kategoriji konceptni automobil.

Konceptni automobil je prvi Škodin automobi koji је baziran na modularnoj električnoj platformi Volkswagen Grupe (MEB) i pruža uvid u to kako češki proizvođac vidi električnu budućnost. Frank Jurgens, potparol uprave kompanije Škoda Auto Deutschland GmbH, primio је nagradu kao deo Novog sveta mobilnosti na Međunarodnom salonu automobila u Frankfurtu.

Potpuno električni koncept studija Vision iV, koji pruža uvid u Škodinu električnu budućnost, svoju premijeru imao је još u proleće na Salonu automobila u Ženevi.

Prvi automobil ovog proizvođača koji ćе se zasnivati na modularnoj električnoj platformi Volkswagen Grupe (MEB), јоš je jedan korak češkog brenda ka elektromobilnosti. Crossover kuре sa četvoro vrata odlikuje se sportskim, emocionalnim linijama i prostranošću. Pogon na sve točkove i dva elektromotora snage 225 kW (306 KS) obezbeđuju dinamično iskustvo u vožnji.

Anketu čitalaca Best Of Mobility sproveo је Huss-Verlag u saradnji sa internacionalnom konsultantskom firmom Deloitte i Nemačkom asocijacijom za automobilsku industriju (VDA). Za svaku od ukupno 18 kategorija, uključujući na primer: energetski koncept, mobilne usluge i javni prevoz, urednici Vision mobility nominovali su pet proizvoda ili usluga. Čitaoci su birali svoje favorite u periodu od 1. aprila do 31. јulа ove godine. U kategoriji Konceptni automobil, najvišе glasova osvojio је model Škoda Vision iV.

PR

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije