Porsche Carrera Cup Italia – Valellunga – Jovan Lazarević odustao zbog pucanja diferencijala

15. септембар, 2019. #

Tehnički problem je raspršio sve nade našeg mladog šampiona, 23. godišnjeg asa iz Kraljeva, JOVANA LAZAREVIĆA. Već u 3. krugu trke na stazi VALELUNGA, u Italiji, kod RIMA, grupu od 23 snažna „pošea“ poveo je 30. godišnji Švajcarac STEFANO MONAKO, a rivali su mu bili 20. godišnji Amerikanac JADEN CONWRIGHT, 23. Finac PATRICK KUJALA, 28. godišnji Italijan SIMONE JAKUINTA, njegov zemljak 32. godišnji ENRICO FULGENZI, takodje Italijan 21. godišnji DIEGO BERTONELI….i mnogi drugi…

U tom skupu veoma iskusnih majstora volana koji iza sebe imaju i po 154 trka ( FULGENZI ) ili na primer 133 ( JAKUINTA ) sa mnoštvom pobeda i podijuma…..našao se i predstavnik SRBIJE, ….ili kako ga je komentator TV pre nosa na VALELUNGI naslovio „BRZI SRBIN“…JOVAN LAZAREVIĆ..

Znali smo da našem LAZAREVIĆU neće biti lako sa starta na 18. mestu….ali….nismo očekivali brzi tehnički problem. Već u trećem krugu reditelj porenosa je kadrirao „porše“ sa brojem  43 u boksu i mehaničare koji su zagledali zadnji deo automobila JOVANA LAZAREVIĆA…Nažalost, bio je to kraj trke na VALELUNGI za našeg automobilistu….. Dok ovo pišemo stiže nam i poruka sa VALELUNGE… baš od JOVANA LAZAREVIĆA :

„Menjač je otišao…tačnije …pukao je diferencijal ………….Utisak o svemu… Valelunga je  zanimljiva trkačka staza, sa  brzim ali i sporim krivinama. Meni se dopala i žao mi  je što je moj trkački vikend prošao loše. Sledeći  je na stazi Mizano, 05. i 06. oktobra. Tada se ujedno održava i poznati Porsche-ov festival. Interesantno je to što će prva trka ili „race 1″ biti NOĆNA, voziće se pod reflektorima.“

Ne mogu da docekam sve to, a vec od danas pocinjem da se vredno pripremam.

Posle više izletanja, sudara, kontakta, izlaska bezbednosnog vozila, odustajanja favorita ( CONWRUGHT,  KUJALA ) pred prepunim tribinama ( oko 15.000 gledalaca ) i po lepom vremenu, pobedio je veoma ubedljivo FULGENZI, ispred JAKUINTE i CERKUIA.

JOVAN LAZAREVIĆ , posle 10 rundi PORŠE KARERA KUPA ITALIJA, ostaje sa DESET osvojenih bodova i mislima na onu sjajnu trku u MUDJELU, kada je bio na ČETVRTOM MESTU….

Sledeće dve runde, sa po dve trke, su u MIZANU i MONCI.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije