Neizvestan reli ispit za brzog Borkovića i izvesni rivali iz Bugarske i Madjarske

24. септембар, 2019. #

Već posle prvih brzinskih ispita na 52. SRBIJA RELIJU znaćemo kako se na tom takmičenju snašao naš najpopularniji automobilista i u poslednje vreme  ubedljivo najbolji i najuspešniji majstor volana SRBIJE, specijalista pre svega za kružne staze – 35. godišnji Pančevac DUŠAN DUCA BORKOVIĆ.

Posle poznatih dogadjanja na kružnim trkama Evrope, u seriji TCR, BORKOVIĆ je doneo neočekivanu ali u svakom slučaju veoma zanimljivu odluku – da opet pokuša sa relijem, ali sada mnogo ozbiljnije nego pre desetak godina. Na predstojećem 52. SRBIJA RELIJU, u Vrnjačkoj Banji, naći će se za volanom odlične „škode fabije EVO R5“, pripremljene za reli u madjarskom timu EUROSOL RACING TEAM HUNGARY. Odlučio se za taj „reli kam bek“ u okviru završnice FIA šampionata EVROPSKI RELI TROFEJ – BALKAN, koji će upravo RELIJEM SRBIJA biti okončan u ovoj 2019. godini, posle relija BUGARSKA, ESOK ( Turska ) i relija SLIVEN ( Bugarska ). Sasvim sigurno da je takva odluka PRAVA i da će predstavljati početak upoznavanja sa novim automobilom, sa već skoro njemu zaboravljenom disciplinom, a i priliku za proveru saradnje sa suvozačem, neobično važnom osobom svakog relija. Kao što je već objavljeno, reč je o beogradskom reli ko-pilotu, ujedno i novinaru, IGORU MARKOVIĆU.

Uoči 52. SRBIJA RELIJA, naš Pančevac, DUŠAN BORKOVIĆ, proglašen je za favorita i to je sasvim u redu, s obzirom da se polazi od zaista fantastičnih vožnji visokog asa na najpoznatijim stazama Evrope a i šire. Ipak, valja znati da je pred BORKOVIĆEM izuzetno težak zadatak. Valja mu pružiti maksimalnu podršku uz realnu pretpostavku da će i u reliju iz takmičenja u takmičenje napredovati i da će posle ozbiljnih testova ( ili treninga ) mimo takmičarskih relija ući u sve tajne toliko kompleksne discipline.

Na 52. SRBIJA RELIJU imaće za rivale TROJICU iskusnih takmičara koji su itekako uvozani i pripremljeni. Reklo bi se da nije reč o BAŠ BRZIM majstorima relija, medjutim, kada je rutina u pitanju, prednost je na njihovoj strani.

Reč je o 47. godišnjem Bugarinu MIROSLAVU ANGELOVU, koji se tek pre sedam godina posvetio brzinskim ispitima i jurnjavi kroz šume, po asfaltu i makadamu. ANGELOV će biti u automobilu iste specifikacije, u takodje odličnoj „škodi fabiji R5“. Na prethodnim relijima u Bugarskoj i Turskoj sakupio je dosta bodova, iako ni na jednom nije pobedio. On nije klasa vozača kao što su to nama znani Bugari KRUM DONČEV i DIMITAR ILIEV, ali, to nikako ne znači da nije vešt, i reklo bi se da je jedan od mudrijih majstora relija…

Madjar JANOŠ PUŠKADI ima 41 godinu, dugo je u reliju, vozi takodje perfektnu „škodu fabiju R5“ pripremljenu u istom timu, EUROSOL RACING TEAM HUNGARI. Ni za PUŠKADIJA se ne može reći da je JAKO BRZ, ali, poslednjih godina se pojavljivao na mnogim relijima u Sloveniji i Hrvatskoj i osvajao pehare u svojoj kategoriji. Poredjenja radi, PUŠKADI je ove sezone na reliju VIPAVSKA DOLINA, u Sloveniji, zauzeo 3. mesto u generalnom plasmanu. Kasnio je za pobednikom, vrlo dobrim Slovencem ROK TURKOM, baš puno – 3.18.4 minuta…

Treći mogući ozbiljniji rival našem BORKOVIĆU, na 52. SRBIJA RELIJU, mogao bi da bude Bugarin TIHOMIR STRATIEV, sa sigurno dobro pripremljenom „ford fiestom“….

Ipak, ovo su samo nagadjanja i neke blage procene. Dolazeći brzinski ispiti u okolini Vrnjačke Banje, pružiće odgovore na mnoga naša pitanja, kada je reč o naj asu SRBIJE, DUŠANU DUCI BORKOVIĆU, i kao i na svim brzinskim ispitima svih relija EVROPE i SVETA, doneće neizvesnost i mogućnost raznih epiloga a to je ONO zbog čega ova disciplina kao magnet privlači poklonike sveta brzine.

Već možemo zamisliti kako se recimo u narednoj sezoni pripremamo za odlazak na neko inostrano reli takmičenje gde će se BOŽE ZDRAVLJA, pojaviti već poznati MISTER 62, DUŠAN DUCA BORKOVIĆ…

Galerija slika

Članci iz iste kategorije