52. Srbija reli završen u lepoj Vrnjačkoj Banji – Pobedio Borković, aplauzi za Vićentića i Dučića

29. септембар, 2019. #

 

 

U organizaciji Auto-moto saveza Srbije (AMSS), Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i grada Vrnjačka Banja, a uz podršku Ministarstva omladine i sporta (MOS) i “AMS Osiguranja” a.d.o, za vikend je uspešno održan 52. po redu Srbija reli, jedno od najpopularnijih takmičenja na ovim prostorima.

Ove godine Srbija reli okupio je 45 posada, a osim takmičara iz Srbije, učestvovale su i posade iz Bugarske, Mađarske, Turske, Švedske, Hrvatske, pa čak i Japana. Poseban značaj i kvalitet takmičenju dalo je učešće takmičara Dušana Borkovića, koji se posle deset godina pauze vratio na reli staze i učinio da posle 27 godina imamo pobednika iz Srbije.

Posle dva dana vožnje na zahtevnim stazama Goča i Kopaonika, prvo mesto u genealnom plasmanu Evropskog reli trofeja pripalo je posadi iz Srbije  Dušan Borković – Igor Marković. Drugo mesto je zauzela je posada iz Mađarske, Janoš Puškadi – Barnabas Godor, a treće  posada iz Bugarske, Miroslav Angelov –  Georgi Gadžev.

“Presrećan sam zbog ovog trijumfa. Posle 10 godina sam se vratio svojoj omiljenoj disciplini. Imao sam malu bojazan na početku takmičenja, s obzirom da sam se tek upoznavao sa automobilom. Nisam znao koliko ću se brzo adaptirati, međutim već od prvog kilometra sam osetio da jako dobro vladam autom i da mogu da diktiram ritam relija. Neizmerno sam zahvalan fanovima i mojim dugogodišnjim sponzorima koji su mi pružili veliku podršku, kao i svom NIS Petrol Racing timu, Škodi Srbija i gradu Vrnjačka Banja. Posebno sam ponosan na činjenicu da sam vratio titulu našoj SRBIJI. Ovo je bila moja ogromna želja od samog početka relija”, rekao je Borković.

Medju 45 posada na startu 52.SRBIJA RELIJA, valja pohvaliti vožnju  i plasman i onih koji su se pored DUCE BORKOVIĆA, našli na podijumu u konkurenciji šampionata SRBIJE. To su posade,  NENAD VIĆENTIĆ – IVAN JEFTIĆ, sa „pežoom 208 R2“ iz Beograda, i užički tandem, ALEKSANDAR DUČIĆ – VLADIMIR ZARIĆ, takodje sa „pežoom 208 R2“.

Bili smo u VRNJAČKOJ BANJI, videli se sa majstorima krivina i kao i svi vrlo lako konstatovali da je naš najuspešniji as volana, 35. godišnji DUŠAN BORKOVIĆ, pokazao kako se vlada pravim reli kolima, ALI, i da je potpuno superioran za goste iz MADJARSKE i BUGARSKE. Posle pobede na svih 14 brzinskih ispita trujumfovao je sa prednošću od SKORO PET MINUTA, a to je dovoljno jasan pokazatelj o tankoj konkurenciji na 52. SRBIJA RELIJU, u borbi za generalni poredak. Ipak, u manjim kategorijama je bilo prave borbe. SRBIJA RELI je u svakom slučaju u zamahu, ako uspemo da dobijemo VIŠI RANG, onda možemo očekivati i dolazak ozbiljnih znalaca relija a boljom ekonomskom situacijom, dolaskom  možda novih sponzora i boljim tretmanom prema siromašnim sportistima, RELI SRBIJA bi naredne 2020. godine mogao biti još bolji.

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije