TCR Istočna Evropa, Grobnik, Rijeka – Trka po vlažnoj pisti ( Vesniću sa raspala guma )

28. јул, 2019. #

Najnovija vest : MILOVAN MIKICA VESNIĆ nije završio prvu trku jer mu se guma potpuno raspala

Na automotodromu, GROBNIK, pokraj RIJEKE, u Hrvatskoj, padala je kiša i vreme je oblačno i nestabilno, pa će DESETORICA, učesnika prve trke u ovom danu ( 11.15 prva, …..14.40 druga ) i u seriji TCR EVROPA ISTOK,skoro sigurno imati dilemu oko izbora guma.

U vreme leta i kada pada kiša, staza GROBNIK postaje vlažna i klizava, ali,  zna da se vrlo brzo suši zbog vetra, BURE, jer je reč o otvorenom prostoru, poznatom GROBNIČKOM POLJU, gde su mnogi Beogradjani ( a i drugi, iz drugih gradova ), u sivomaslinastim uniformama i u leto 1973. bili DOBRI INSTRUKTORI VOŽNJE i obučavali mlade pripadnike JNA. U to vreme, sredinom sedamdesetih GROBBNIK je predstvljao veliki vojni poligon sa saobraćajnicama i znakovima, na zemljanim putevima. Bili su to pripadnici AUTO JEDINICE sa TRSATA….KULJA, VOJA, PECA, DJENA, MILE, BOBAN, BANE, SLAVIŠA, GABLEC, PILIĆ, JOCA, VIDOJE, GUSKIĆ, VARGA …i drugi..

Naš šampion MILOVAN MIKICA VESNIĆ, je u svojoj „kupri“ osvojio drugo mesto na kvalifikacijama, sa samo pola sekunde slabijim vremenom od osvajača POL POZICIJE, Čeha GALAŠA. Testirao je jedno novo podešavanje, koje će u svakom slučaju morati da koriguje zarad pomenutih vremenskih prilika

Podsetimo, MIKICA VESNIĆ je ubedljivi lider te serije posle ukupno 4 trke.

Galerija slika

Članci iz iste kategorije