TCR Istočna Evropa, Grobnik, Rijeka ( trka 2 ) – Pobeda Vesnića, a guma se opet raspala !

28. јул, 2019. #

Posle druge trke na vlažnoj i klizavoj pisti GROBNIK, kod RIJEKE, naš šampion MILOVAN MIKICA VESNIĆ je i dalje prvi u šampionatu TCR ISTOČNA EVROPA.

U drugoj trci je srpski as stekao ubedljivo vodjstvo a u samom finišu dogodili se sledeće….

Trka u reziji Hičkoka … Minut i po pre kraja ponovo nam puca guma dok je Mikica bio u vodjstvu, trka se prekida ali kao rezultat se uzima pozicija pre crvene zastave …. POBEDA!!!! Sreća prati hrabre a Yokohama će morati da odgovori na par pitanja ..

Zaista, velika sreća za našeg veterana automobilskog sporta. Na pravcu i pri brzini od preko 200 km/h došlo je do pucanja YOKOHAMA pneumatika – PREDNJEG !!!. Isto, kao i u prvoj trci…ZAISTA NEVEROVATNO I OPASNO…Trka je odmah prekinuta jer su na stazi ostali delovi gume i karoserije, a potom i završena. Plasman je računat iz 13. kruga, kada je MILOVAN VESNIĆ imao veliku prednost. Ekipa našeg šampiona, ASK VESNIĆ, odmah je objavila fotografije pneumatika koji se potpuno raspao-eksplodirao, i oštećenje na vozilu…

Iza Vesnića plasirali su se…2. GALAŠ ( „golf“ ), 3. KOURŽIL jun. ( „hjundai“ ), 4. VITKE ( „kupra“ ), 5. ČIŽEK ( „kupra“ ), 6. KNEGO ( „kupra“ ), 7. LAŠKJEVIČ ( „golf“ ), 8. ADAMEK ( „audi“ ), 9. VIŠOMIRSKI ( „honda“ ) …. odustao AMREIN ( „alfa“ ).

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije