TCR Evropa Istok, Grobnik, Rijeka – Milovan Mikica Vesnić polazi na novu trku

21. јул, 2019. #

Sjajni srpski automobilista iz Gorjana, kod Užica, 43. godišnji šampion države, osvajač pregršt medjunarodnih titula i trka ( sa ukupno 78 pobeda i 18 titula ) MILOVAN MIKICA VESNIĆ, uskoro kreće put HRVATSKE, na poznati automotodrom GROBNIK, na svoju 5. i 6. trku, u ovogodišnjoj seriji TCR ISTOK.

Naš ugledni as je na prvom mestu te serije posle rundi u MADJARSKOJ i AUSTRIJI. Ubedljivo vodi sa 79 bodova, ispred VIŠOMIRSKOG sa 61. bodom, dok je naš RUDI PEŠOVIĆ, na osmoj poziciji sa 25 bodova. Kao što je poznati VESNIĆ vozi „kupru“ a PEŠOVIĆ „audi“, a oba vozila se pripremaju u radionioci tima VESNIĆ.

Danas je MILOVAN MIKICA VESNIĆ, morao da bude na TARI. Razlog nije nekakav reli ili brdska trka već susret sa starim prijateljem, poznatim reli šampionom iz SLOVENIJE, ANDREJOM JEREBOM. Naravno, sastanak je upriličen u nadaleko znanoj i hvaljenoj ugostiteljskoj ustanovi – kafani i pansionskom smeštaju KURTA, koji drži baš veliki zaljubljenik auto sporta i relija, RADIŠA VUKAJLOVIĆ, sa suprugom LJILJOM, i sinovima MILORADOM i SLOBODANOM.

MILOVAN MIKICA VESNIĆ je sasvim sigurno najcenjeniji aktuelni automobilista naše zemlje, one stare Jugoslavije, a i Balkana. Nastavljajući tradiciju svog oca, starog MILUNA, najtrofejnijeg šampiona SFRJ, vaspitavajući se u jednoj pravoj domaćinskoj srpskoj porodici, MIKICA VESNIĆ je stekao ogroman ugled i veliko poštovanje, ne samo zbog svojih vrhunskih rezultata, već zbog svog karaktera, profesionalnosti, dobrote i velikog srca. To je sportista od kojeg svi mladi mogu da uče a  njegovi prijatelji se nalaze svuda…Ovoga puta sportski drug mu je stigao iz SLOVENIJE, a MIKICA VESNIĆ je tim povodom rekao :

„ANDREJ JEREB i ja smo vršnjaci, znamo se godinama. On je poznat svima u SRBIJI, naravno i SLOVENIJI. Reč je o vrhunskom vozaču, rekao bih pravom majstoru relija, šampionu SLOVENIJE, ali i višestrukom prvaku SRBIJE i CRNE GORE, vozaču koji je učestvovao i na mnogim velikim internacionalnim relijima, a 2012. je stigao na cilj čuvenog relija MONTE KARLO, dakle vozio je i na SVETSKOM RELI ŠAMPIONATU, sa “ pežoom 207 S 2000″, kao DESETI u svojoj klasi. JEREB je čest gost TARE i kafane KURTA, a naš čuveni ugostitelj je i danas bio presrećan, jer smo nekoliko sati proveli u razgovoru o trkama. Ovih dana krećem u RIJEKU, na GROBNIK i verujem da ću u narednom vikendu biti uspešan na obe trke“

Galerija slika

Članci iz iste kategorije