TCR Evropa 2019 – Organizatori isključili Borkovića iz šampionata, naš as izneo svoj stav

16. јул, 2019. #

Posle incidenta u PADOKU, nakon 2. trke TCR EVROPA, na RED BUL RINGU, kada je BORKOVIĆ krenuo da od PANSIATISIJA sazna zbog čega ga je  na trci udario, u sve se uključio i poznati svetski šampion IVAN MILER, inače vlasnik tima za koji vozi PANSIATISI, a epilog svega je ODLUKA ORGANIZATORA,  objavljena na zvaničnom internet portalu TCR EUROPA.

“Odluku donosimo sa žaljenjem, ali nismo imali drugog izbora. Kao promoteri, ne možemo ostati samo posmatrači ovog nesrećnog događaja. Nasilje ne može proći nekažnjeno, jer je takmičenje otvoreno za gledaoce i prate ga mediji. Vozači su vrlo često uzori mladim ljudima koji žele da se bave auto-sportom i zbog toga više ne želimo da tolerišemo agresivno ponašanje.”

“Istolerisali smo dešavanja u Monci 2018. godine, sa ciljem da pružimo šansu koju prema našem etičkom kodeksu vredi dati onima koji se pokaju i isprave svoje greške. Ali, sada je našoj toleranciji kraj”

Posle ovoga, oglasio se i srpski automobilista DUŠAN BORKOVIĆ…

Nadao sam se da su problemi bili privremeni, i da ne postoji loša namera prema meni i mom timu. Ali, kako je vreme prolazilo shvatio sam da se ništa ne poboljšava, i da iz vikenda u vikend dolazi do incidenata iz kojih, po pravilu, izlazim oštećen, bez kaznenih mera po vozače koji su bili inicijatori takvih situacija. Takav odnos me je frustrirao do mere da više nisam mogao da izdržim, a da ne porazgovaram o tome sa vozačem koji je ničim izazvan napravio problem na stazi u Austriji. Došlo je do manje rasprave oko njegovog vozila, što je promoteru šampionata prijavio Ivan Miler, vlasnik tima čiji me je vozač izbacio, i neko ko je željan da mi vidi leđa. To je dovelo do toga da mi je TCR Evropa potom uveo zabranu takmičenja. Svestan sam bio da će moj gest izazvati neku vrstu kazne, ali i kaznu za vozača koji me je u poslednjim sekundama trke izbacio. Taj vozač nije dobio kaznu, ali ja jesam. Ne mogu više da trpim ovakvu nepravdu i odluke koje uništavaju ne samo moje ambicije, već i planove celog tima ljudi iz moje ekipe koji vredno rade na tome da ostvarimo rezultate vredne pažnje. Nekada, nažalost, nije dovoljno kada dajete sve od sebe, jer sumnjam da možda postoje interesi koji prevazilaze fer-plej – rekao je Borković, koji je izrazio zahvalnost fanovima i sponzorima koji su uvek uz njega.

 

Dušan trenutno ima mogućnost izbora nekoliko opcija za nastavak karijere u drugim šampionatima, i uskoro će o tome da obavesti javnost……poručuju iz njegovog NIS TIMA.

 

 

Galerija slika

Članci iz iste kategorije